Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται για τον θάνατο του έξι μηνών βρέφους της στο Μακροχώρι της Βέροιας.

Η κατηγορούμενη, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διέπραξε και επικαλείται ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Δεν πίστευα ότι σκότωνα το παιδί μου εκείνη την ώρα… Σκότωνα τον «έξω από ‘δώ»» φέρεται να είπε κατά την τρίωρη απολογία της στον ανακριτή. Υπέβαλε, δε, διά του συνηγόρου της, αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή της κράτηση «δείχνοντάς» της τον δρόμο για τις φυλακές.

Η μεταγωγή και αποχώρησή της στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας έγινε κάτω από ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα, με την 37χρονη να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και τη στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Κατέθεσε μηνύσεις, φοβόταν για τη ζωή του

Ο δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους αποκάλυψε ότι ο πελάτης του κατέθεσε μήνυση κατά πολλών προσώπων. Για την ακρίβεια στρέφεται εναντίον της 37χρονης μητέρας, των γονιών της και άλλων συγγενών.

Στη μήνυση καταγγέλλει τη συμπεριφορά τους στην κηδεία του βρέφους όπου σύμφωνα με τον ίδιο δέχτηκε φραστική επίθεση με εξύβριση και απειλές. Επιπρόσθετα η μήνυση προς τους γονείς της μητέρας αφορά το γεγονός ότι γνώριζαν για την διαταραγμένη ψυχική κατάστασή της δράστιδος, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Πιθανό το ενδεχόμενο επιλόχειας ψύχωσης

Η λέκτορας Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega» κάνει λόγο για πιθανή ύπαρξη επιλόχειας ψύχωσης.

«Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που ονομάζεται επιλόχειος ψύχωση, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας, σχιζοφρένεια ή είχε γίνει πρωτύτερα κάποια διάγνωση στη συγκεκριμένη γυναίκα όλα συνδέονται. Η ψύχωση προδιαθέτει σχιζοφρένεια και η μάνα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που θεωρεί ότι επειδή το παιδί της θα της το πάρει ο σατανάς, θα το προστατέψει εκείνη αφαιρώντας του τη ζωή» εξήγησε.