Φορώντας αλεξίσφαιρο, με σκυμμένο το κεφάλι και αμίλητη, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας η 37χρονη μητέρα που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Εκεί ήταν και ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους ο οποίος ήταν φανερά φορτισμένος. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου που ήταν στο σημείο ανέφερε: «Έκλεψαν το παιδί μου, είναι όλοι συνένοχοι, ο παππούς… Αυτό, δεν έχω λόγια… Σαν παιδιά μου είχα και τα δυο κοριτσάκια της… Ρωτήστε όλους στο χωριό»

Την ίδια ώρα ο πατέρας του βρέφους υποστήριξε ότι έφυγε από το σπίτι καθώς φοβόταν ότι η σύντροφος του θα τον σκοτώσει στον ύπνο.

Κατέθεσε μηνύσεις, φοβόταν για τη ζωή του

Ο δικηγόρος του πατέρα του άτυχου βρέφους αποκάλυψε ότι ο πελάτης του κατέθεσε μήνυση κατά πολλών προσώπων. Για την ακρίβεια στρέφεται εναντίον της 37χρονης μητέρας, των γονιών της και άλλων συγγενών.

Στη μήνυση καταγγέλλει τη συμπεριφορά τους στην κηδεία του βρέφους όπου σύμφωνα με τον ίδιο δέχτηκε φραστική επίθεση με εξύβριση και απειλές. Επιπρόσθετα η μήνυση προς τους γονείς της μητέρας αφορά το γεγονός ότι γνώριζαν για την διαταραγμένη ψυχική κατάστασή της δράστιδος, αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Πιθανό το ενδεχόμενο επιλόχειας ψύχωσης

Η λέκτορας Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα Mega» κάνει λόγο για πιθανή ύπαρξη επιλόχειας ψύχωσης.

«Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που ονομάζεται επιλόχειος ψύχωση, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας, σχιζοφρένεια ή είχε γίνει πρωτύτερα κάποια διάγνωση στη συγκεκριμένη γυναίκα όλα συνδέονται. Η ψύχωση προδιαθέτει σχιζοφρένεια και η μάνα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που θεωρεί ότι επειδή το παιδί της θα της το πάρει ο σατανάς, θα το προστατέψει εκείνη αφαιρώντας του τη ζωή» εξήγησε.