Στον ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται σήμερα 12/1 η 37χρονη μητέρα που κακοποίησε το μωρό της μέχρι θανάτου στη Βέροια και αντιμετωπίζει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η νεκροψία στο βρέφος έδειξε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις μόνο στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα. Φαίνεται πως η μητέρα εκτός από τα χέρια, χτύπησε το μωρό ακόμη και με το μπιμπερό του. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της 37χρονης, τα οποία ειδοποίησαν έντρομα τους συγγενείς τους.

Η επιλόχειος ψύχωση

Η λέκτορας Εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» κάνει λόγο για επιλόχειο ψύχωση. «Υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό που ονομάζεται επιλόχειος ψύχωση, ειδικά εάν υπήρχε ιστορικό κληρονομικότητας, σχιζοφρένεια ή είχε γίνει πρωτύτερα κάποια διάγνωση στη συγκεκριμένη γυναίκα όλα συνδέονται. Η ψύχωση προδιαθέτει σχιζοφρένεια και η μάνα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που θεωρεί ότι επειδή το παιδί της θα της το πάρει ο σατανάς, θα το προστατέψει εκείνη αφαιρώντας του τη ζωή» εξήγησε.

Ο πατέρας του βρέφους ανέφερε πως η 37χρονη τον ζήλευε παθολογικά και στο παρελθόν του είχε επιτεθεί. «Με ζήλευε παθολογικά, έψαχνε κινητά, Facebook, έκανε σκηνές και είχε ξεσπάσματα στα καλά καθούμενα. Με χτυπούσε, σφαλιάρες, μου έσφιγγε το λαιμό, όμως εγώ ποτέ δεν αντιδρούσα. Ποτέ δεν την χτύπησα. Αντίθετα, εκείνη με μήνυσε ψευδώς για ενδοοικογενειακή βία, για να με τιμωρήσει και να τρέχω στα δικαστήρια» είπε.