Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εκτιμάται ότι κυριαρχεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτήν κατά τη διάρκεια συνέντευξης, αιφνιδιάζοντας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Γιώργο Τσίπρα που δήλωσε αιφνιδιασμένος, καμία έκπληξη δεν εξέφρασαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  Διονύσης Τεμπονέρας, Γιώργος Βασιλειάδης και Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις τους.

Αντίθετα, ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας σχολίασε πως «οι βουλευτές όλοι έχουν στρατευθεί με την υπογραφή τους στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος σημείωσε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στρατευθεί με την πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και αναφερόμενος στην κομματική πειθαρχία τόνισε πως είναι δεδομένη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίσιμη η συνεδρίαση

Ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε με τη σειρά του πως «στη γραμματεία σήμερα έχουμε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση» και όταν ρωτήθηκε για την κομματική πειθαρχία είπε ότι «ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Κασσελάκης: Το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επανήλθε και υποστήριξε εκ νέου ότι το θέμα της κομματικής πειθαρχίας «είναι το αυτονόητο».

Χθες αναφερόμενος  στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων είπως πως είναι ατελές, υπάρχουνε ελείψεις αλλά πρέπει να ψηφιστεί γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με ζητήματα ισότητας και δικαιωμάτων και προκατέλαβε την ΚΟ του λέγοντας πως με αυτό δεν διαφωνούν οι βουλευτές του κόμματος.

Τα «καυτά» θέματα της ατζέντας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ αν και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αφορά στην εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου «για τα κείμενα θέσεων και τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου» τα θέματα που συζητούνται είναι πολλά περισσότερα και αφορούν τα οικονομικά του κόμματος, την συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες καθώς και την πρόταση υπουργοποίησης Κασσελάκη από τον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, στην Πολιτεία Γραμματεία θα τεθεί η πρόταση που έχει καταθέσει ο κ. Τεμπονέρας, η κατεύθυνση και πολιτική ταυτότητα του κόμματος καθώς και η πρόταση των κ.κ. Θεοχαρόπουλου, Ραγκούση και Ζαχαριάδη για μετακίνηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκλεισε η συνάντηση με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, θα συναντηθεί αύριο, Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.