Σε πέντε χρόνια φυλάκισης είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για περιστατικά βίας ο 39χρονος, που βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα θύματά του ήταν και η αδερφή του, που δέχτηκε πολλές φορές χτυπήματα από εκείνον, απειλές με όπλο και αναγκάστηκε να αλλάξει νομό για να σωθεί.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ERTNEWS μίλησε o δικηγόρος της αδερφής του 39χρονου, Αντώνης Καραγιάννης. «Στο διάστημα των προηγούμενων ετών και μάλιστα στις χρονολογίες πριν από το 2022, προσέγγισε πάρα πολλές φορές στην αδελφή του προκαλώντας της σοβαρές σωματικές βλάβες και μάλιστα την απειλούσε αρκετές φορές και με όπλο» υπογραμμίζει.

Σε βάρος του, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, εκκρεμούν τέσσερεις καταδικαστικές αποφάσεις, πλημμελημματικού χαρακτήρα, οι οποίες είναι όλες για επικίνδυνη ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της ζωής της, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Υπήρξαν ποινές που ξεπερνούσαν τα πέντε χρόνια φυλάκισης στο σύνολό των καταδικαστικών αποφάσεων, όλες όμως με αναστολή.

«Πέρα από τις τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικά κατατέθηκαν εις βάρος του εννέα εγκλίσεις. Υπάρχουν πέντε υποθέσες που εκκρεμούν εις βάρος του στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης» συμπληρώνει. Όπως εκτιμά «κάποια στιγμή έπρεπε να υπάρξει μια ανάκληση των αναστολών η οποία δεν έγινε στην περίπτωση του 39χρονου, ώστε να οδηγηθεί στη φυλακή».

Άλλαξε νομό για να σωθεί

«Προσέγγιζε την εντολέα μου, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει, σε σημεία που ήξερε ότι θα τη βρει, δηλαδή έξω από την εργασία της, έξω από το σπίτι της και στη συνέχεια με απειλές κατά της ζωής της της ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ την χτυπούσε ταυτόχρονα» είπε ο συνήγορος της αδελφής του κατηγορουμένου.

«Τις περισσότερες φορές η εντολέας μου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε τις επόμενες ημέρες, βρισκόταν πολλές φορές σε ψυχολογικό σοκ, καθώς χρειάστηκε χρόνο μέχρι να συνέλθει και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήθελε να την αναγκάσει να του δώσει χρήματα» σημειώνει.

Σε βάρος του 39χρονου είχαν βγει ασφαλιστικά μέτρα αλλά ο ίδιος δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί για να συλληφθεί. «Η αδελφή του 39χρονου, προκειμένου να σωθεί από τον κύκλο βίας που είχε σχηματίσει γύρω της, καθώς φοβόταν και για τη ζωή της, αναγκάστηκε να φύγει από τη Θεσσαλονίκη για άλλο νομό και έτσι δεν μπόρεσε να την ξαναβρεί. Η ίδια φέρει ενοχές που δεν είχε ενημερώσει την 41χρονη έγκυο για το βίαιο παρελθόν του συντρόφου της».