Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη δολοφονία της 41χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ο σύντροφος του θύματος και ο 34χρονος φίλος του κατηγορούνται ότι σκότωσαν την 41χρονη Γεωργία η οποία ήταν έγκυος.

Αμφότεροι αρνούνται ότι σκότωσαν την άτυχη γυναίκα με τον έναν να ρίχνει στον άλλον την κατηγορία του φόνου. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 39χρονου επεσήμανε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε δολοφονηθεί.

Τα στοιχεία που πρόδωσαν τους δράστες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Μαρίνος Αλειφέρης αναφέρθηκε στα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές να «δέσουν» την υπόθεση. Το πρώτο στοιχείο που κέντρισε το ενδιαφέρον των Αρχών αφορά το βίντεο που δείχνει τους δύο άνδρες να βγαίνουν από την πολυκατοικία κουβαλώντας κάτι που έμοιαζε με μπαούλο.

Στην αρχική του κατάθεση ο 39χρονος είχε υποστηρίξει πως είχε πάρει υπνωτικό και κοιμήθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στο σπίτι, ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της ευρύτερης περιοχής που τον δείχνουν να βγαίνει από την πολυκατοικία μαζί με τον φίλο του μετά το φονικό.

Στη συνέχεια από την έρευνα που έγινε μέσα στο σπίτι διαπιστώθηκε ότι είχε καθαρίσει το σπίτι και πέταξε ρούχα και σεντόνια σε κάδους απορριμμάτων όπου εντοπίστηκαν από την αστυνομία. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να αλλάξει και το στρώμα του κρεβατιού στο οποίο υπήρχαν σημάδια αίματος. Τόσο σεντόνια και τα ρούχα, όσο και στο στρώμα που εντοπίστηκαν από τις Αρχές υπήρχε DNA της 41χρονης.

Επιπρόσθετα, το βίαιο παρελθόν του 39χρονου με ξυλοδαρμούς και με ενδοοικογενειακής βίας έκαναν τους αστυνομικούς να εξετάσουν διαφορετικά την υπόθεση.

Το σχέδιο της ψεύτικης ληστείας

Το σχέδιό του 39χρονου, για να πείσει τον φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα, προέβλεπε να σκηνοθετήσουν ψεύτικη ληστεία σε βάρος της γυναίκας ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να μεταβούν στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7.000-8.000 ευρώ.

Την εκδοχή αυτή επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, προσερχόμενος αυθορμήτως χθες το μεσημέρι, στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, όπου ομολόγησε στους αστυνομικούς την εμπλοκή του στην υπόθεση, όχι όμως τη δολοφονία της γυναίκας, υποδεικνύοντας παράλληλα το σημείο απόρριψης της σορού της.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο ίδιος δέχθηκε να σκηνοθετήσει τη ληστεία, καθώς θα έπαιρνε ένα μερίδιο από τα χρήματα τα οποία είχε ανάγκη λόγω της οικονομικής του δυσχέρειας.

Περιγράφοντας αναλυτικά το σχέδιο που φέρεται να κατέστρωσε ο φίλος του κι έφεραν εις πέρας, ο 34χρονος -κατά τις ίδιες πληροφορίες- κατέθεσε πως γύρω στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όταν επέστρεψαν ο 39χρονος και η σύντροφός του στο σπίτι του πρώτου, εκείνος βρισκόταν ήδη μέσα στο διαμέρισμα, με σβηστά τα φώτα και κατεβασμένα τα παντζούρια.

Ο σύντροφος παρίστανε τον ληστή

Κατά τη διάρκεια της εικονικής ληστείας και αφού είχαν κλείσει τα φώτα στο δωμάτιο υπήρχαν στιγμές που ο σύντροφος της 41χρονης έπαιζε το ρόλο του ληστή αλλάζοντας τη φωνή του με στόχο να την μπερδέψει. Ωστόσο, φαίνεται ότι το θύμα τον κατάλαβε και εκείνος έπειτα την σκότωσε.

Στον εισαγγελέα την Τετάρτη ο σύντροφος και ο φίλος του

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, η σορός της οποίας βρέθηκε σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, έξω από τη Θεσσαλονίκη, επτά 24ωρα μετά την εξαφάνισή της.

Ως δράστες κρατούνται ο 39χρονος σύντροφός της και ο 34χρονος φίλος του, που σύμφωνα με την απαγγελθείσα ποινική δίωξη αντιμετωπίζουν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διακοπής κύησης, της ληστείας (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν την Τετάρτη στον 4ο τακτικό ανακριτή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.