Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο ζήτησαν και έλαβαν οι δύο συλληφθέντες που σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον 4ο τακτικό ανακριτή για την άγρια γυναικοκτονία με θύμα την 41χρονη, έγκυο, Γεωργία.

Ωστόσο οι κατηγορίες για τις οποίες καλείται να απολογηθεί ο 39χρονος κατηγορούμενος και σύντροφος της δολοφονημένης Γεωργίας δεν είναι οι μόνες.

Καταδικασμένος για ξυλοδαρμό, κατηγορούμενος για βιασμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά το το παρελθόν έχει καταδικαστεί τέσσερις φορές για τον ξυλοδαρμό της αδερφής του ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη  και η υπόθεση εκκρεμεί στην ανάκριση για τις κατηγορίες του βιασμού  και άλλων πράξεων σε βάρος της γεννετήσιας αξιοπρέπειάς της.

Σήμερα, κατά την προσαγωγή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις στον Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι δύο προσαχθέντες δεν απάντησαν σε καμία ερώτηση που τους απηύθυναν οι  δημοσιογράφοι που βρίσκονταν εκεί.  Επιπλέον  ο 39χρονος σύντροφος του θύματος, έδειχνε να έχει κάποια δυσκολία στη βάδιση.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Χθες, ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, άσκησε σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της Γεωργίας και του 34χρονου φίλου του,  ποινική δίωξη  για τα κακουργήματα: ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση,  διακοπής κύησης,  ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για τα πλημμελήματα: παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Εξεταζόμενοι προανακριτικά από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρώτος αρνήθηκε τις κατηγορίεςκαι επιφυλάχθηκε για περαιτέρω διευκρινήσεις στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ενώ ο δεύτερος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο τη συμμετοχή του στη ληστεία.

Δίωξη στον 39χρονο για βιασμό της αδελφής του

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές,  ο 39χρονος έχει καταγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν από την αδελφή του για βιασμό. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία της αδελφής (τον Ιούνιο του 2022) στο Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

Μόλις πριν από λίγο καιρό ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος του για βιασμό, γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών και παράνομη οπλοφορία, ενώ η δικογραφία βρίσκεται προς χρέωση στις ανακριτικές αρχές.