5 το πρωί: Οι συλλήψεις για τη δολοφονία της 41χρονης – Τα μέτρα για την ακρίβεια – Η δημοσκοπική ανάκαμψη Μπάιντεν

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη, με τον 39χρονο σύντροφο της και έναν 34χρονο φίλο του να βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

1

Δύο συλληφθέντες για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη

  • Οι συλλήψεις: Ο 39χρονος σύντροφος του θύματος και ο 34χρονος φίλος του κατηγορούνται ότι σκότωσαν την 41χρονη Γεωργία η οποία ήταν έγκυος. Αμφότεροι αρνούνται ότι σκότωσαν την άτυχη γυναίκα με τον έναν να ρίχνει στον άλλον την κατηγορία του φόνου. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 39χρονου επεσήμανε ότι ο πελάτης του δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του είχε δολοφονηθεί.
  • Οι κατηγορίες: Εναντίον των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διαβιβάστηκε το πρωί της Τρίτης στην εισαγγελέα, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον 4ο τακτικό ανακριτή.
  • Το σχέδιο: Το σχέδιό του 39χρονου, για να πείσει τον φίλο του να διαπράξουν το έγκλημα, προέβλεπε να σκηνοθετήσουν ψεύτικη ληστεία σε βάρος της γυναίκας ώστε να την ακινητοποιήσουν και στη συνέχεια να μεταβούν στο πατρικό της σπίτι απ’ όπου θα αφαιρούσαν οικονομίες ύψους 7.000-8.000 ευρώ. Την εκδοχή αυτή επικαλέστηκε ο 34χρονος, ομολογώντας στους αστυνομικούς την εμπλοκή του στην υπόθεση, όχι όμως και τη δολοφονία της γυναίκας.
2

Τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια - Διαφωνίες στη ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

  • Τα μέτρα: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα κυβερνητικά μέτρα με στόχο «τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.
  • Οι τιμές: Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, με τις τιμές σε βασικά είδη διατροφής να κυμαίνονται αρκετά πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • Οι διαφωνίες: Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός για τις δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών ενάντια στην ψήφιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Τελευταίο παράδειγμα ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε πως «εγώ διαφωνώ και για τον γάμο (πέρα από την τεκνοθεσία), οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο).

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 30χρονο αγνοούμενο στο Μεσολόγγι - Αφέθηκε ελεύθερος ο 51χρονος κρεοπώλης

  • Οι έρευνες: Παραμένει άλυτο το μυστήριο της εξαφάνισης, εδώ και πέντε μέρες, του 30χρονου κυνηγού από το Μεσολόγγι, με την Αστυνομία να εκτιμά ότι η εξαφάνιση του είναι εγκληματική ενέργεια. Οι έρευνες συνεχίζονται από άνδρες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή.
  • Η απελευθέρωση: Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο 51χρονος κρεοπώλης ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση και αποτελεί το τελευταίο άτομο που είδε τον 30χρονο. Οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν άλλο και έτσι του επιτράπηκε να αποχωρήσει. Ωστόσο, δεν πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του και θα μεταβεί σε άλλο μέρος.
  • Οι αντιφάσεις: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρεοπώλης έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τα σημεία που κινήθηκε. Οι Αρχές έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και εκεί εντόπισαν το αυτοκίνητο να κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που είχε πει στην κατάθεσή του.
4

Ο Μπάιντεν «κλείνει την ψαλίδα» με τον Τραμπ

  • Η μείωση της διαφοράς: Πρόσφατη δημοσκόπηση από την εταιρεία στρατηγικών συμβούλων Redfield & Wilton Strategies σε συνεργασία με την εφημερίδα Telegraph δείχνει ότι σε τέσσερις από τις έξι «Swing States», τις Πολιτείες δηλαδή που ενδέχεται να αποφασίσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν μειώθηκε το τελευταίο διάστημα.
  • Το «άνετο» χρίσμα: Από την άλλη πλευρά, όλα δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών και να πάρει το χρίσμα του κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
  • Τα νομικά εμπόδια: Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος Τραμπ πρέπει να ξεπεράσει και μία σειρά νομικών εμποδίων για να καταφέρει να είναι και πάλι υποψήφιος. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν οι δικαστικές αρχές θα του το επιτρέψουν.
5

Σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Έφες - Δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

  • Η νίκη του Παναθηναϊκού: Έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γκριγκόνις που σημείωσε 24 πόντους, οι «πράσινοι» επικράτησαν 83-76 της Εφές φθάνοντας σε μία σημαντική νίκη για την Euroleague. Στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Κώστας Σλούκας ξεπέρασε τον Βασίλη Σπανούλη και έγινε ο τρίτος καλύτερος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης.
  • Η βαθμολογία: Με τη νίκη του αυτή ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά στην τετράδα της βαθμολογίας, με 12 νίκες και περιμένει σήμερα την ολοκλήρωση της αγωνιστικής για να δει σε ποια θέση του βαθμολογικού πίνακα θα βρίσκεται.
  • Ο Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται σήμερα στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα θέλοντας να φτάσουν και αυτοί στις 12 νίκες και να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr