Διαφωνεί με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης και εμμένει στην απόφασή του να μην ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο όπως είπε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και τα επιχειρήματα. Εγώ διαφωνώ και για τον γάμο, οπότε δεν περιμένω τι παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να έχει (το νομοσχέδιο). Να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός και επ’ αυτού θα τοποθετηθώ» είπε ο κ. Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Πρόκειται για ένα θέμα που συνδέεται με θέματα συνείδησης δεν συνδέεται με χάραξη πολιτικής και η διαφωνία μου εκφράζεται με τη μη στήριξη, δεν θα το ψηφίσω».

«Διαφωνώ με οποιαδήποτε παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο άρα και στην αλλαγή μορφής της οικογένειας, ακόμα και αν δεν υπήρχε τεκνοθεσία. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί με σύμφωνο συμβίωσης σε απλές μορφές» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει: γάμος, υιοθεσία, κατάργηση των όρων άνδρας – γυναίκα στο πλαίσιο του δικαίου μας, επιλογή του γονέας 1 και γονέας 2 (πατέρας – μητέρα κατ’ επιλογή «Γονέας Ι» και «Γονέας ΙΙ»). Λέει δηλαδή στον αστικό κώδικα να μην χρησιμοποιούνται τα έμφυλα και ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (παρένθετη μητέρα).

«Η διάταξη όπως τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει σε καμία χώρα της ΕΕ. Η παρένθετη μητέρα έρχεται όχι για ικανοποιήσει το εγώ αλλά για να καλύψει μια γυναίκα που ιατρικώς δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί» πρόσθεσε.

«Το παιδί έχει τη μητέρα και τον πατέρα του»

«Η συζήτηση πρέπει να είναι ψύχραιμη. Η εκκλησία δεν νομοθετεί δεν σημαίνει ότι δεν είναι έντονος θεσμικός παράγοντας. Στα δικά μου αξιακά κριτήρια το παιδί έχει τη μητέρα και τον πατέρα του… δεν είναι ούτε ομοφοβικό ούτε στοχοποίηση. Είναι αυτό που ζήσαμε αιώνες τώρα και κάποιοι προσπαθούμε να το υπερασπιστούμε» είπε ο κ. Πλεύρης.