Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι αυτός που σπάει το ποτήρι της ανοχής, που έτσι κι αλλιώς είχε ξεχειλίσει. Το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα με ένα χέρι που είδε μόνο ο Σλοβάκος διαιτητής Μαρέβκα και το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ των ερυθρολεύκων λίγα λεπτά αργότερα, φέρνουν πλέον το ζήτημα της ανομίας στο ποδόσφαιρο και στο επίκεντρο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Οι άδειες εξέδρες στα ελληνικά γήπεδα σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν στα παρασκήνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, έχουν φέρει το πιο δημοφιλές σπορ σε μια προϊοντική απαξίωση και το έχουν μετατρέψει σε μια αρένα άνομων πράξεων και συνδιαλλαγών.

Ο αντίπροεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση αποχώρησης του Ολυμπιακού από το παιχνίδι, η οποία δεν έγινε πράξη, ενώ υπογράμμισε την πρόσκληση του προς τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, να διακόψει το πρωτάθλημα και να μην αφήσει άλλο έδαφος σε όσους το λυμαίνονται αλλά και σε όσους τους προστατεύουν.

Στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ η ενόχληση είναι παραπάνω από έντονη και πλέον το τι εξελίξεις και αποφάσεις θα υπάρξουν, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει, καθώς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, υπήρξε επί της ουσίας αλλοίωση αποτελέσματος.

Η τελευταία κυβερνητική διορθωτική παρέμβαση (και όχι ανασχηματισμός όπως αρέσκεται αυτές τις μέρες να σχολιάζει το Μαξίμου) έφερε αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να επιστρέφει στην Κατεχάκη για να σώσει ό,τι σώζεται στην Αστυνομία, μετά το πέρασμα των κ.κ. Οικονόμου και Κατσαφάδου.

Ίσως και για την προστασία του ποδοσφαίρου να έχει έλθει η στιγμή για αντίστοιχη παρέμβαση, καθώς μέχρι τώρα η κατάσταση μόνο γίνεται χειρότερη και σε κανένα επίπεδο, είτε αυτό της ασφάλειας στα γήπεδα, είτε στην ίδια τη λειτουργία των ποδοσφαιρικών θεσμών, δεν επικρατεί κανονικότητα .