«Ποδαρικό « με σημαντικές ποινικές δίκες, που έχουν βρεθεί κατ΄επανάληψη στο «πρώτο πλάνο» της επικαιρότητας κάνει το 2024 για τη δικαιοσύνη.

Η απόφαση των δικηγόρων, που συνεχίζουν με την αποχή τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου, αλλά έχουν εξαιρέσει τις ποινικές δίκες που έχουν ήδη ξεκινήσει, σηματοδοτεί μετά από πολλές μέρες την επανεκκίνηση τόσο για την υπόθεση με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρζτίνας, όσο και για την υπόθεση των 21 κατηγορουμένων για τη φωτιά στο στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Πρόκειται για δύο μεγάλες ποινικές δίκες, οι οποίες βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο των απολογιών, αλλά είχαν «παγώσει», λόγω της αποχής των δικηγόρων .

Απολογείται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Έτσι , σήμερα – εκτός απροόπτου – η Ρούλα Πισπιρίγκου θα σταθεί απέναντι σε δικαστές και ενόρκους προκειμένου να ολοκληρώσει την απολογία της για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρζτίνας, που την οδήγησε στο εδώλιο. Η ίδια από τις πρώτες κιόλας γραμμές της απολογίας της , έχει αρνηθεί τη βαριά κατηγορία που της αποδίδεται ισχυριζόμενη πως όχι μόνο δεν έκανε κακό στο παιδί της, αλλά ήταν εκεί πάντα δίπλα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές του.

Η κατηγορούμενη, όταν ολοκληρώσει όλα τα ανοιχτά κεφάλαια της απολογίας της, θα απαντήσει σε ερωτήσεις της προέδρου, της εισαγγελέως της έδρας και των μελών του δικαστηρίου με βάση το αποδεικτικό υλικό και την πολύμηνη διαδικασία , που σαν αύριο συμπληρώνει ένα χρόνο από την έναρξή της .

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η εισαγγελική αγόρευση καθώς και η ετυμηγορία του δικαστηρίου γι΄αυτή την πρώτη υπόθεση, καθώς σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των άλλων δύο μικρότερων παιδιών της , της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο στάδιο των απολογιών και η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι

Σε μία άλλη δικαστική αίθουσα , συνεχίζεται και η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι. Η διαδικασία έχει διακοπεί στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων, με τους συγγενείς των θυμάτων να αναμένουν εδώ και χρόνια τη δικαιοσύνη να αποφανθεί για το βαθμό της ποινικής συμμετοχής και την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων που έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για όσα δεν έπραξαν και συνδέονται αιτιωδώς με το αποτέλεσμα της εκατόμβης των νεκρών.

Η απόφαση – σε πρώτο βαθμό – και γι΄αυτή την υπόθεση αναμένεται μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.