Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με την αστυνομία να αναμένει τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και να λύσει το μυστήριο.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον 50χρονο κρεοπώλη ο οποίος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που είδε τελευταία φορά τον 30χρονο φίλο του.

Είναι αυτός που πήρε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι του τον νεαρό και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, μετά από 8 με 10 λεπτά τον άφησε στη διασταύρωση των ΤΕΙ στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Εκεί, όπως του είπε ο νεαρός, θα συναντούσε άλλον φίλο του και ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους συγγενείς του 30χρονου, ο 50χρονος από το Μεσολόγγι είχε δανειστεί 20.000 ευρώ από τον αγνοούμενο. Ο ίδιος βέβαια ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το ποσό ήταν 7.000 ευρώ και είχε επιστρέψει τα χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα στον αγνοούμενο.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του Μπάμπη συμμετέχει και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

«Δεν λέει όλη την αλήθεια»

Ο 50χρονος έχει συλληφθεί για οπλοκατοχή αφού στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκε ένα μαχαίρι. Για την εξαφάνιση του φίλου του δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση, ωστόσο οι έμπειροι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση πιστεύουν ότι ο 50χρονος δε λέει όλη την αλήθεια και ότι κάτι κρύβει.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν κάποια κενά στους χρόνους αλλά και στη διαδρομή που λέει ότι ακολούθησε ο 50χρονος μαζί με τον Μπάμπη και τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του οχήματός του.

Επίσης, το κινητό του κρεοπώλη κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας για να ανακτηθούν πιθανόν σβησμένα δεδομένα. Με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών αναμένεται το κινητό του 50χρονου να δείξει και τη διαδρομή που ακολούθησε το βράδυ που συναντήθηκε με τον αγνοούμενο φίλο του.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο 50χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για την υπόθεση με το μαχαίρι. Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα οπότε και δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν νέες εξελίξεις για την υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου.

«Κρατείται μέχρι να τεκμηριωθούν αυτά που είπε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.