Ολοκληρώθηκε η 81η τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Beverly Hilton του Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια το βράδυ της Κυριακής (07/01). Κι αν θέλαμε να δώσουμε έναν γενικό τίτλο αυτός θα ήταν «Χρυσές Σφαίρες χωρίς απρόοπτα».

Μεγάλος νικητής της βραδιάς το “Oppenheimer“, το οποίο απέσπασε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου βραβείου, αυτού της Καλύτερης Ταινίας/Δράμα. Αναγνωρίστηκαν οι σπουδαίες ερμηνείες του Cillian Murphy και του Robert Downey Jr. αποσπώντας τα πολυπόθητα αγαλματίδια, ενώ ο Christopher Nolan κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Παρών και ο Γιώργος Λάνθιμος που με το »Poor Things» απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας/Κωμωδία ή μιούζικαλ. Είδαμε την πρωταγωνίστριά του, Emma Stone, να τιμάται ως Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιός σε κωμωδία για τον ρόλο της «Μπέλα Μπάξτερ» αλλά και τη Lily Gladstone να κερδίζει την αντίστοιχη δραματική κατηγορία για τους Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού, σημειώνοντας μια νίκη ιστορική. Ανάμεσα στις δύο θα κριθεί και το Όσκαρ, όπως όλα δείχνουν.

Ο ενθουσιασμός του Mark Ruffalo

Την ίδια στιγμή ο συμπρωταγωνιστής της, Mark Ruffalo, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και τον ενθουσιασμό του. Κίνηση αλά La La Land να θυμηθεί τα παλιά και η Emma.

Το φόρεμα της Gillian Anderson

Η Gillian Anderson, η λατρεία σεξολόγος του »Sex Education», έκανε την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών με μια λευκή τουαλέτα Gabriella Hearst. Δεν τελειώσαμε. Το φόρεμα της Anderson ήταν διακοσμημένο με κεντήματα σε σχήμα αιδοίου.

Όπως είπε, επέλεξε το συγκεκριμένο φόρεμα για πολλούς λόγους. «Μου ταιριάζει», ανέφερε ενώ σε μια άλλη δήλωση ισχυρίστηκε ότι το φόρεμα ήταν καλυμμένο με παιώνιες.

H Jennifer Lawrence απειλεί

«Αν δεν κερδίσω, θα φύγω». Η Jennifer Lawrence κοιτά την κάμερα τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος για τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου και στέλνει το μήνυμά της σε στιλ «ή εγώ ή αυτή». Το όνομα της Emma Stone ακούγεται και τότε η Jennifer Lawrence σηκώνεται όρθια για να τη χειροκροτήσει. Ένα αστείο κάναμε.

Το κραγιόν του Cillian Murphy

Ο Cillian Murphy χάθηκε στην αγκαλιά της γυναίκας του, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Yvonne McGuinness του έδωσε ένα τρυφερό φιλί κι εκείνος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τη Χρυσή Σφαίρα του. «Πρώτη ερώτηση; Έχω κραγιόν στη μύτη;» Γέλια ακούστηκαν και συνέχισε: «Θα το αφήσω». Υπέροχος; Υπέροχος.

Taylor Swift, η αμήχανη στιγμή

«Θύμα» των κρύων αστείων του Jo Koy, παρουσιαστή των βραβείων, και η Taylor Swift, η οποία ήταν υποψήφια για την ταινία της περιοδείας της ‘’Eras Tour’’. Η Τραγουδίστρια εμφανίστηκε χωρίς τον σύντροφό της και παίκτη του NFL, Travis Kelce.

Την είδε τη μοναξιά ο Jo Koy και είπε να σπάσε τον πάγο. «Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις Χρυσές Σφαίρες και το NFL; Στις Χρυσές Σφαίρες, έχουμε λιγότερα πλάνα της κάμερας με την Taylor Swift».

Κάμερα στην Taylor Swift κι ένα υπογλώσσιο. Αν γέλασε; Ούτε κατά διάνοια. Δάγκωσε τα χείλη της, ήπιε μια γουλιά από το ποτό και τον αγνόησε. Του χρόνου θα την ψάχνουμε.

Η ευγνωμοσύνη της Emma Stone

Πριν φύγουμε από το »Poor Things» δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε για τα λόγια της Emma Stone με τη Χρυσή Σφαίρα ανα χείρας. «William, Mark, Ramy, κάνατε την κάθε μέρα (στα γυρίσματα) διασκεδαστική, όπως και το υπόλοιπο καστ.

Ω Θεέ μου, μου απομένουν μόνο 18 δευτερόλεπτα. Η ομάδα φανταστική, με τον σεναριογράφο είναι η 13η φορά που συνεργαζόμαστε. Μου αρέσει να κάνω αυτούς τους διαλόγους και μου αρέσει να σε τρομοκρατώ με την άθλια προφορά μου. Γιώργο, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω που δεν το έχω ήδη πει, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη γνωριμία μας, για πάντα.

Το να παίξω την Μπέλα ήταν φανταστικό, νομίζω ότι (το Poor Things) είναι ρομαντική κομεντί, αλλά με την έννοια ότι η Μπέλα ερωτεύεται την ίδια τη ζωή περισσότερο από έναν άνθρωπο, αποδέχεται τα καλά και τα κακά που είναι ίσης σημασίας και με έκαναν να δω τη ζωή διαφορετικά. Ότι όλα μετράνε και όλα είναι σημαντικά κι εκείνη έμεινε μαζί μου, οπότε αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για ‘μένα. Ευχαριστώ πολύ».

Η Jennifer Aniston αναβιώνει το ‘’Rachel haircut’’

Ήταν μια από τις πιο επιδραστικές τηλεοπτικές εικόνες της δεκαετίας του ‘90. Πρόκειται για ένα κούρεμα που επέλεξαν πάνω από 11 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως εκείνη τη δεκαετία. Η Jennifer Aniston αναβιώνει το εμβληματικό κούρεμα της Rachel στα Φιλαράκια, αν και σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε δηλώσει ότι το σιχαινόταν.

Αναμένεται φρενίτιδα με τη νέα εκδοχή του ‘’Rachel haircut’’.

Τα παπούτσια Jason Sudeikis

Οι ενδυματολογικές επιλογές του Jason Sudeikis δίχασαν το κοινό. Ο λόγος για τα ροζ αθλητικά παπούτσια που επέλεξε αντί ενός πιο επίσημου παπουτσιού, ως είθισται. Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία που ο Sudeikis θα ακολουθήσει τους δικούς του ενδυματολογικούς κανόνες.

Τον Φεβρουάριο του 2021 κατά τη διαδικτυακή τελετή των Χρυσών Σφαιρών, ο ηθοποιός αναδείχθηκε Καλύτερος Ηθοποιός για το ‘’Ted Lasso’’ και «παρέλαβε» το βραβείο του φορώντας ένα πολύχρωμο φούτερ.

Τα γενέθλια του Nicolas Cage

Ο Nicolas Cage περπάτησε στο κόκκινο χαλί και σταμάτησε στους δημοσιογράφους για κάποιες σύντομες δηλώσεις. Η ερώτηση κλειδί είναι «τι φοράτε σήμερα;». Ο Cage δικαιολόγησε τις χρυσές πινελιές του σακακιού του λέγοντας πως γιορτάζει τα γενέθλιά του και ήθελε να βάλει κάτι λαμπερό. «Σήμερα κλείνω τα 60 χρόνια μου. Είναι τα δεύτερα πιο σημαντικά γενέθλια της ζωής μου, τα πρώτα ήταν όταν γεννήθηκα».

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Bruce Springsteen

Ο Γιώργος Λάνθιμος ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει τη Χρυσή Σφαίρα του και να ευχαριστήσει όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία του »Poor Things». Ανάμεσά τους και ο Bruce Springsteen. Ναι, βεβαίως και ο Bruce Springsteen. «Απλά ήθελα να μιλήσω στον Bruce Springsteen όλη τη νύχτα, έχουμε γενέθλια την ίδια ημέρα, 23 Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ήρωάς μου από τότε που ήμουν παιδί.

Τέλος πάντων, σπαταλάω τον χρόνο μου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι δούλεψαν στην ταινία, τη Searchlight Pictures, την παραγωγή και που έκανε την ταινία πραγματικότητα, όλους τους υπέροχους ηθοποιούς και τον Bruce Springsteen, που με έκανε να μεγαλώσω έτσι όπως μεγάλωσα και την Emma Stone φυσικά γιατί κέρδισε, είναι η καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ», είπε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Όλοι οι καλοί χωράνε. Καλησπέρα σας κύριε Springsteen.