Τον δικό του υποψήφιο για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός θα είναι ο Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκθρονίσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο νυν Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κατέθεσε την υποψηφιότητά του πριν από λίγες ημέρες και δεδομένα η αποστολή του Μουράτ Κουρούμ μόνο εύκολη δε θα είναι. Άλλωστε, ο Ερντογάν δεδομένα θα ήθελε να έχει ξανά στα χέρια του τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης και είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Ποιος είναι ο Μουράτ Κουρούμ

Ο Μουράτ Κουρούμ ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι 48 ετών και είναι πτυχιούχος μηχανικός από το Πανεπιστήμιο του Σελτσούκ.

Μεταξύ 1999 και 2005, εργάστηκε ως μηχανικός στον τομέα των κατασκευών, ενώ από το 2006 έως το 2018 υπηρέτησε από διάφορες επιτελικές θέσεις στην κρατική Διεύθυνση Κοινωνικής Στεγαστικής (ΤΟΚΙ).

Ο Μουράτ Κουρούμ, ως πρώην υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται το πρόγραμμα της ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6η Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία.