Ηρέμησα. Μόλις πληροφορήθηκα πως «θα βρουν τον ελληνικό λαό σύσσωμο απέναντί τους» (3/1).

Ποιος το ανακοίνωσε; Ο Κασσελάκης από τον Μισισιπή – ή το Τέξας, θα σας γελάσω…

Και ποιοι θα βρουν τον λαό; Ο Συρίγος και όσοι τραβούσαν μεγάλο ζόρι πρωτοχρονιάτικα για τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Είναι γνωστό άλλωστε πως σε κάθε ελληνικό σπίτι ο νέος χρόνος ξημερώνει με την απορία: τι γίνεται με τη Συνθήκη της Λωζάννης; Ξεπεράστηκε ή δεν ξεπεράστηκε;

Πρώτα έρχεται ο Συρίγος και μας εξηγεί τι συμβαίνει με τη Συνθήκη. Μετά κόβουμε τη βασιλόπιτα ώστε στη συνέχεια να προλάβουμε να εξαντλήσουμε και το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ετσι γιορτάζουμε παραδοσιακά την Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα. Κόβουμε τη βασιλόπιτα ανεμίζοντας πακιστανικές ή παλαιστινιακές σημαίες.

Κι ευτυχώς που ακούστηκε η βροντερή φωνή του Κασσελάκη από τα βάθη του Μισισιπή – ή του Τέξας, θα σας γελάσω…

Διότι οι εκτός Μισισιπή ήταν ικανοί να πουλήσουν το Αιγαίο στον Ερντογάν πριν καν μπει ο Στέφανος με τη Φάρλι στο αεροπλάνο για να γυρίσει και να ξεσηκώσει σύσσωμο τον ελληνικό λαό.

Είναι μετά να μην ανησυχείς;

Ακόμη περισσότερο όταν «απειλείται η δημοκρατία» που κινδυνεύει να ξεμείνει «χωρίς κοινωνικά αναχώματα και θεσμικά αντίβαρα» (Δ. Χριστόπουλος, TVXS, 31/12).

Αλλος νταλκάς κι αυτός. Που σημαίνει ότι όχι μόνο θα χάσουμε το Αιγαίο από τον Ερντογάν αλλά κινδυνεύουμε να μας πάρουν και τη δημοκρατία.

Εδώ όμως οφείλω να γίνω αυστηρός. Τι πάει να πει «χωρίς κοινωνικά αναχώματα και θεσμικά αντίβαρα»; Ο Κασσελάκης τι είναι; Η Φάρλι; Ο Μισισιπής;

Βεβαίως το φαινόμενο είναι παλιό και δεν χρειάζεται να ταραζόμαστε χωρίς λόγο. Είναι σαν τον βοσκό και τον λύκο. Κάθε φορά που βαράει διάλυση η Αριστερά, βάζουν τις φωνές ότι απειλείται η δημοκρατία.

Την οποία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ. Οπως εξήγησε και ο Δ. Μάντζος («ΤΑ ΝΕΑ», 2/1), αναμένεται σύντομα να συμβούν τα εξής:

Πρώτον, ένας «γνήσιος μεταρρυθμιστικός λόγος».

Δεύτερον, «μια πραγματική αναπτυξιακή προοπτική».

Τρίτον, «ένα κράτος πραγματικός κοινωνικός αρωγός του πολίτη».

Μιλάμε δηλαδή για πράγματα «γνήσια» και «πραγματικά». Οχι τίποτα μαϊμουδιές με εξτένσιον σαν τις influencers.

Και θα σωθεί έτσι η δημοκρατία; Ή έστω το Αιγαίο;

Εδώ είναι το σατανικό σχέδιο. Διότι όλα αυτά θα συμβούν ώστε να προλάβει να επιστρέψει ο Στέφανος από τον Μισισιπή κι αφού θα έχει ήδη περάσει από το Φανάρι.

Ασε που έως τότε θα έχουμε κόψει και τις υπόλοιπες βασιλόπιτες.