Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή, για την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2023, ο 35χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του στο Περιστέρι ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

O 35χρονος κατά την προανάκρισή του από τους Αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά  Ζωής αναφέρθηκε στα όσα τραγικά έλαβαν  χώρα τα ξημερώματατης παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ως φονικό όπλο είναι μόλις 6-7 εκατοστών και είναι ένα στοιχείο ότι δεν υπήρχε προμελέτη για το έγκλημα.

«Καθόμουν στο δωμάτιο μου και έπαιζα στον υπολογιστή. Ήρθε ο πατέρας μου μεθυσμένος και με χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι. Τότε ταράχτηκα και άρπαξα το μαχαίρι και τον μαχαίρωσα κάτω από την κοιλιά» είπε. Και συνέχισε: «Στη συνέχεια και αφού έπεσε κάτω o πατέρας μου τον χτύπησα με την λαβή και όχι με την λάμα στο κεφάλι, πέντε φορές περίπου. Δεν θυμάμαι μετά το μαχαίρι πού ακριβώς το άφησα. Μετά βγήκα από το δωμάτιο, βρήκα την μητέρα μου και της είπα “συγνώμη μαμά, μάλλον σκότωσα τον μπαμπά”». Όπως υποστήριξε, δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του αλλά να τον ακινητοποιήσει.

«Το ποτό τον πείραζε πάρα πολύ και έκανε επιθέσεις σε μένα για ασήμαντους λόγους. Άλλες φορές φώναζε, άλλες με έβριζε και άλλες φορές με χτυπούσε. Επηρεαζόταν πολύ από τους φίλους του που έλεγαν ότι πρέπει να τις χτυπάνε τις γυναίκες και ότι είναι π…ς. Έφτανε σε σημείο να με χτυπάει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο», είπε η μητέρα του 35χρονου.

Η κόρη του θύματος, που δεν άντεχε την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της, είχε φύγει από το σπίτι του μαρτυρίου τον τελευταίο χρόνο.