Η ενδοοικογενειακή βία γεννά βία. Αυτό προκύπτει από τα τραγικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Μετά τη  δολοφονία αδερφού από αδερφό στη Νέα Σμύρνη όπου ο 18χρονος κάρφωσε το ψαλίδι στο σώμα του άτυχου 16χρονου αλλά και τον 16χρονο πατροκτόνο στα Καλύβια Αττικής μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, ένα ακόμη, τρίτο περιστατικό, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, έρχεται να συνταράξει την ελληνική κοινωνία, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πώς έγινε το φονικό

Ο 35χρονος δράστης επιτίθεται τα ξημερώματα της παραμονής Πρωτοχρονιάς σε βάρος του 62χρονου πατέρα του με μαχαίρι και αφού τον μαχαιρώνει πολλαπλά, στο σπίτι  βρίσκεται και η  μητέρα του, καλεί την αστυνομία και ενημερώνει πώς σκότωσε τον πατέρα του.

Ο πατέρας φέρεται, σύμφωνα με τις περιγραφές του γιου και της μητέρας, να επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος, όπως συνήθιζε, και τσακώθηκε έντονα για πολλοστή φορά με τον γιο του.

Πάνω στη συμπλοκή, ο 35χρονος άρπαξε ένα μικρό αναδιπλούμενο μαχαίρι και κατάφερε πολλαπλά πλήγματα στον πατέρα του, ένα εκ των οποίων στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του.

Στην Αστυνομία κάλεσε ο ίδιος ο γιος και ψύχραιμα ανέφερε αυτό που είχε συμβεί, όπως και στους αστυνομικούς που προσέτρεξαν στο σημείο. Μάλιστα, επειδή είχε τραυματιστεί από τη λάμα και ο ίδιος στο χέρι του, τον μετέφεραν οι αστυνομικοί σε νοσοκομείο για ράμματα και νωρίς το πρωί τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττική, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Η μητέρα της οικογένειας τη στιγμή της συμπλοκής βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό της και από τις φωνές σηκώθηκε και βγήκε έξω, όμως ήταν ήδη αργά.

Σύμφωνα με τη μητέρα και τον γιο, ο πατέρας της οικογένειας μεθούσε συχνά και κακοποιούσε επί σειρά ετών τη σύζυγό του περισσότερο, αλλά και τα παιδιά του. Μάλιστα, αυτός -όπως είπαν στους αστυνομικούς- ήταν και ο λόγος που η κόρη είχε αποχωρήσει από το σπίτι τους και έμενε αλλού.

Η ποινική δίωξη

O δράτης της δολοφονίας του πατέρα του μετά το πέρας της αστυνομικής προανάκρισης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος και του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις αυτές.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται ότι θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του.

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία

Οι ισχυρισμοί του 35χρονου κατηγορουμένου για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας φαίνεται πως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν αποτελούν απλά υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς καθώς στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2017, μητέρα και γιος είχαν προβεί σε επίσημη καταγγελία σε βάρος του θύματος για ενδοοικογενειακή βία – επιτέθηκε στη σύζυγό του και στη συνέχεια στο γιο τους γιατί επιχείρησε να τον αποτρέψει –  και μάλιστα  είχε συλληφθεί στο πλαίσιο το αυτοφώρου.

Η μαρτυρία του γείτονα

«Δεν άκουσα φωνές, δεν άκουσα τίποτα, ήρθε αστυνομία, έγινε χαμός. Μένουν εδώ 15 χρόνια, κάπου-κάπου ακούγαμε φασαρία μέσα από το σπίτι. Έχει ξαναέρθει αστυνομία. Ο πατέρας έπινε» είπε σε δηλώσεις του ένας γείτονας θύματος και δράστη μετά το φονικό.

«Το θύμα ήταν μεθυσμένο»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ανέφερε ότι το θύμα ήταν μεθυσμένο και πώς στο παρελθόν η γυναίκα τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

«Ένας πατέρας, ο οποίος ήταν κακοποιητής καθώς η γυναίκα του είχε πολλές φορές καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία, γύρισε στη 1 τα ξημερώματα μεθυσμένος στο σπίτι. Βρήκε το γιο του μπροστά στον υπολογιστή και άρχισε να τον βρίζει, μία συμπεριφορά – που όπως είπε ο γιος- ήταν συνεχής μέσα στο σπίτι. Λογοφέρανε, ο γιος πήρε το μαχαίρι, του κατάφερε πολλές μαχαιριές και μία καίρια μαχαιριά στη μηριαία χώρα που έφερε το θάνατο στον 62χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.