Το τελευταίο «αντίο» σήμερα από συγγενείς, φίλους, συνάδελφους, στον 32χρονο αστυνομικό που μαχαιρώθηκε από έναν 44χρονο Νορβηγό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν μεσολάβησε στον τσακωμό που είχε προκληθεί μεταξύ του 44χρονου με τον κουμπάρο του για να τον προστατεύσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το τραγικό συμβάν εκτυλίχτηκε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημ,ερώματα της Πέμπτης (28/12), όταν ο 44χρονος διαπληκτίστηκε με τον κουμπάρο του αστυνομικού και έβγαλε μαχαίρι τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Τότε, ο 32χρονος αστυνομικός επενέβη για να προστατεύσει τον κουμπάρο του, αλλά ο Νορβηγός δράστης κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον λαιμό του.

Ο άτυχος αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου. Οι Αρχές συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Η αιτία του μοιραίου τσακωμού – «Η Ελλάδα είναι ένα μπ******ο»

Αυτό που εξετάζει η Αστυνομία είναι αν ο 44χρονος είναι οπαδός κάποιας ακραίας ή εξτρεμιστικής ιδεολογίας που στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει ο διαπληκτισμός που κατέληξε στη δολοφονία.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όλα δείχνουν πως υπήρξε διένεξη μεταξύ τους.

Οι πληροφορίες της Αστυνομίας λένε πως η διένεξη ξεκίνησε γύρω από μία συζήτηση για θέματα ασφαλείας, για τη δράση των αστυνομικών και για το ποια χώρα είναι περισσότερο ασφαλής.

Πάνω στην κουβέντα ο 44χρονος φέρεται να είπε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μπ******ο».

Διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο ο Νορβηγός – Οδηγείται ξανά στον ανακριτή

Tο κατώφλι του 4ου ανακριτή Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο 44χρονος Νορβηγός που κατηγορείται για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του επίσης 32 ετών κουμπάρου του, ύστερα από καβγά.

Σε βάρος του 44χρονου κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ παραμένει υπό κράτηση μετά την απολογία του στον εισαγγελέα.

Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Ο 44χρονος κατηγορούμενος εξέφρασε μέσω του συνηγόρου του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Επικαλέστηκε, δε, μέθη λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα που -όπως ισχυρίζεται- αντιμετωπίζει, για τα οποία φέρεται, μάλιστα, να λαμβάνει επίδομα από το νορβηγικό κράτος. Ως προς το ζήτημα της φερόμενης ψυχικής του ασθένειας ζήτησε από τον ανακριτή να διατάξει σχετική πραγματογνωμοσύνη. Για το μαχαίρι φέρεται να είπε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα.

«Ήμουν μεθυσμένος. Δεν ήξερα ότι τον είχα σκοτώσει. Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου το απόγευμα όταν συνήλθα. Μαλώσαμε και την ώρα που τους επιτέθηκα δεχόμουν γροθιές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του.

Tο φονικό μαχαίρι τύπου «push dagger» που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος

Το ειδικό πολεμικό μαχαίρι

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και το μαχαίρι τύπου «push dagger» που είχε πάνω του ο 44χρονος Νορβηγός και το οποίο χρησιμοποίησε ως φονικό όπλο.

Για ποιο λόγο ο 44χρονος κυκλοφορούσε με μαχαίρι και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τύπο που χρησιμοποιείται καθαρά ως όπλο και δεν έχει κάποια άλλη χρήση.

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα έχει ενημερωθεί για την εμπλοκή του 44χρονου στη δολοφονία του αστυνομικού. Επίσημα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για την υπόθεση πέρα της τυπικής ενημέρωσης ότι η πρεσβεία θα παράσχει προξενική βοήθεια στον 44χρονο.