Μια λογομαχία που φέρεται να προκλήθηκε από τις διαφορετικές απόψεις πάνω σε θέματα ασφαλείας και της γενικότερης δράσης της αστυνομίας ήταν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τρίτων, ο λόγος που ο 44χρονος Νορβηγός αφηνίασε και μαχαίρωσε τους δύο αστυνομικούς, σκοτώνοντας τον έναν εξ αυτών, σε μπαρ της Θεσσαλονίκης.,

Όπως ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος« και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μετέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega οι αστυνομικοί και ο 44χρονος Νορβηγός κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και πριν από τη μεταξύ τους σύρραξη προηγήθηκε λεκτική διένεξη.

Οι αρχικές πληροφορίες της Αστυνομίας ανέφεραν πως στη διάρκεια του καβγά ο Νορβηγός τραυμάτισε τον κουμπάρο του δολοφονηθέντος αστυνομικού, ο οποίος άρχιζε να φωνάζει πως είχε μαχαιρωθεί. Ο 32χρονος αστυνομικός αντέδρασε, βγήκε έξω από μπαρ προκειμένου να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και όταν επέστρεψε δέχθηκε το θανατηφόρο χτύπημα από τον 44χρονο δράστη.

Κατά τις μαρτυρίες και όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα, ο Νορβηγός δρούσε υπό την επήρεια μέθης, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.

Η αιτία θανάτου του αστυνομικού

«Εκτεταμένη αιμορραγία από τρώση αγγείου» ήταν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ η αιτία θανάτου του 32χρονου αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση με το μαχαίρι παλάμης.

Κατά την ίδια πηγή, η τρώση αγγείου συνδέεται με το χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος. Μάλιστα ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.

Το θύμα υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ με βάση τη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος του Νορβηγού από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, το φονικό μαχαίρι, που κατασχέθηκε από το σημείο του εγκλήματος, είναι τύπου «push dagger».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο εν λόγω τύπος χαρακτηρίζεται ως «κρυφό όπλο», καθώς έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να κρατιέται στο χέρι με κλειστή παλάμη. Με το ίδιο αντικείμενο ο δράστης τραυμάτισε στα κάτω άκρα τον κουμπάρο του αστυνομικού.

Ο 44χρονος κρατείται και την Παρασκευή (29/12) θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης.

Ζούσε με το επίδομα από τη Νορβηγία

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο Νορβηγός λάμβανε επίδομα ψυχιατρικής νόσου από την πατρίδα του. Ο ίδιος ο δράστης ανέφερε στους αστυνομικούς πως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από 9 χρόνια για τουρισμό κι έκτοτε εγκαταστάθηκε μόνιμα.

Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν πως διαβίωνε, αυτός υποστήριξε πως λαμβάνει επίδομα από τη Νορβηγία, καθώς στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω ψυχιατρικού προβλήματος.