Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία με  δόλο,  ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης στον 44χρονο Νορβηγό, που χθες τα ξημερώματα αφαίρεσε τη ζωή 32χρονου αστυνομικού, σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, ενώ νωρίτερα είχα μαχαιρώσει τον κουμποάρο του άτυχου αστυνομικού.

Ο Νορβηγός κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα ( το πρώτο αδίκημα αφορά τη δολοφονία του αστυνομικού και η δεύτερη την απόπειρα σε βάρος του καουμπάρου του) παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Ήμουν μεθυσμένος. Δεν ήξερα ότι τον είχα σκοτώσει. Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου το απόγευμα όταν συνήλθα. Μαλώσαμε και την ώρα που τους επιτέθηκα δεχόμουν γροθιές» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.

Καθώς οι αστυνομικοί εγκλημάτων κατά ζωής τον προσήγαγαν στα δικαστήρια δεν ανέφερε τίποτα στους δημοσιογράφους οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από την Εισαγγελία.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Θοδωρής Καραγιάννης, ανέφερε ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι υπήρξε ανθρωποκτονία, ωστόσο υποστηρίζει ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες. Μάλιστα, ο Νορβηγός λόγω της κατάστασής του, ενημερώθηκε από τον ίδιο αργά χθες το απόγευμα για το τι συνέβη το ξημέρωμα της Πέμπτης.

«Δεν είχε καμιά πρόθεση να σκοτώσει»

«Βασική θέση του εντολέα μου είναι ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε από μένα στις 18.30 για την κατάληξη που είχε το θύμα. Η βασική θέση που έχει είναι ότι δεν αμφισβητείται το γεγονός. Υπήρξε ανθρωποκτονία. Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες που προήλθε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ εξετάζεται η ποσότητα αλκοόλ που είχε καταναλώσει ο δράστης.

Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά τον Εισαγγελέα οδηγήθηκε στον 4ο τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης από τον οποίο  ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί, αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, ώστε μέχρι τότε να έχει προετοιμάσει την απολογία του.