Σε πεδίο μάχης μεταξύ ακροαριστερών οργανώσεων και οπαδών του έγκλειστου στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη, κινδύνευε να μετατραπεί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, όπως πρώτοι είχατε ενημερωθεί από την στήλη αυτή την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στην πρώην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία του νέου αυτού συμβουλίου.

Ήδη οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση, όπως το ίδιο έκαναν και οι οπαδοί του Κασιδιάρη. Αλλά την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να μην ορκιστεί αύριο ο Κασιδιάρης, αλλά όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος η ορκωμοσία να γίνει σε άλλο χώρο και άλλη μέρα. Δηλαδή… μυστικά;

Ο Κασιδιάρης σύμφωνα με την απόφαση της Εισαγγελέως Λαμίας, θα μεταφερόταν συνοδεία αστυνομίας για να ορκιστεί. Όπως μου είπε συγκεκριμένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου (που μου διάβασε τον κανονισμό εάν ο Κασιδιάρης δεν ορκισθεί την Πέμπτη (που δεν θα ορκισθεί όπως αποφάσισε ο νέος δήμαρχος Χάρης Δούκας), τότε η ορκωμοσία του θα πραγματοποιηθεί όντως σε άλλη μέρα, αλλά από τον Δήμαρχο.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα για το Χάρη Δούκα

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν για τον νέο Δήμαρχο, καθώς από τη μία κινδύνευσε η φιέστα της ορκωμοσίας να γινόταν πεδίο πολέμου ενώ από την άλλη θα έχει με το καλημέρα της Δημαρχείας του ένα προσωπικό τετ α τετ με τον καταδικασμένο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται για το τίποτα καθώς σε κάθε περίπτωση, όπως μας εξηγεί ο ΒΗΜΑτοδότης, η θέση του Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκπίπτει αμέσως μετά την ορκωμοσία του, όπου και όταν γίνει αυτή.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το αν θα παραιτηθεί μετά ο ίδιος και την θέση πάρει ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του. Γιατί το πρόβλημα του Κασιδιάρη δεν είναι τα τυχόν επεισόδια αλλά οι εσωκομματικές φαγωμάρες στους κόλπους των οπαδών του μετά το φιάσκο του με τους Σπαρτιάτες. Αυτό όμως είναι μια άλλη ακροδεξιά ιστορία…