Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην Αγορά της Κυψέλης, επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, ορκίζεται το νέο Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Μεταξύ των συμβούλων που πρόκειται να ορκιστούν σε αυτό είναι και ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης. Και το ερώτημα είναι; Θα ορκιστεί ο Κασιδιάρης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη του έχει σταλεί κανονικά πρόσκληση από την Γραμματεία του Δήμου, τόσο σε αυτόν όσο και στην έτερη εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης του, τη δημοσιογράφο Δέσποινα Γιάννα. Αυτό το γνωρίζουν όμως και οι διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα της ορκωμοσίας στην Αγορά της Κυψέλης.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων εκτός από τα υπόλοιπα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, θα έχει τον κίνδυνο να δει την γιορτή της ορκωμοσίας του να μετατρέπεται σε πιθανή αναταραχή, σημειώνει η ίδια πηγή.

Το ζήτημα φυσικά εναπόκειται στην Εισαγγελέα των φυλακών αν θα επιστρέψει στον Κασιδιάρη να κάνει ένα σόου, καθώς αυτός και μόνο ήταν και ο σκοπός της υποψηφιότητας του στην Αθήνα καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει σε καταδικασμένους για κακουργήματα, έστω και πρωτόδικα, να ασκούν αυτοδιοικητικό αξίωμα.

Εάν θα ορκιστεί ή όχι ο Κασιδιάρης, δεν παίζει και τόση μεγάλη σημασία. Και ξέρετε γιατί; Γιατί λίαν συντόμως θα κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του.