Ενισχύεται για τον 24χρονο μακελάρη της Πράγας Ντάβιντ Κόζακ η εκδοχή ενός «serial killer» που διψούσε για αίμα, επιλέγοντας τυχαία τα θύματά του, μετά τις νέες πληροφορίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από την τσέχικη Αστυνομία έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής πως ο δράστης του λουτρού αίματος στο κέντρο της πρωτεύουσας ήταν επίσης αυτός που είχε σκοτώσει τον 32χρονο άνδρα και τη δύο μηνών κόρη του σε δασική περιοχή του Κλανόβιτσε.

Το πόρισμα αυτό προέκυψε μετά το πέρας της βαλλιστικής έρευνας σε όπλο που κατασχέθηκε από το σπίτι του φοιτητή και των πυρών που είχαν δεχθεί τα δύο θύματα την προηγούμενη εβδομάδα.

«Εξετάζουμε το αν ο δράστης είναι ο υπεύθυνος για τις δολοφονίες στο Κλανόβιτσε» είχε αναφέρει το βράδυ της Πέμπτης ο αρχηγός της Αστυνομίας και λίγες ώρες αργότερα το σενάριο επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, καθώς οι σχετικές διαδικασίες ταυτοποίησης προχώρησαν με γοργούς ρυθμούς.

Ο χρόνος που χάθηκε αποδείχθηκε πολύτιμος

Ούτως ή άλλως προτού ο ένοπλος μεταβεί στο κέντρο της Πράγας για να υλοποιήσει το αποτρόπαιο σχέδιό του, αποδείχθηκε πως είχε δολοφονήσει τον πατέρα του και γι’ αυτό τον αναζητούσαν από τη 1 τοπική οι Αρχές. Επειδή ωστόσο οι ντεντέκτιβ καθυστέρησαν να τον εντοπίσουν, πιστεύοντας ότι βρίσκεται σε άλλο κτίριο για μια διάλεξη, δεν πρόλαβαν να τον αφοπλίσουν και στο τέλος ν’ αποτρέψουν το αιματοκύλισμα.

Ο 24χρονος, που αποδείχθηκε μανιώδης με τα όπλα και είχε διάφορα είδη εξ αυτών στην κατοχή του με άδεια μάλιστα, είχε μεταβεί ανενόχλητος στον ακάλυπτο χώρο της πανεπιστημιακής σχολής κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Όταν πια η Αστυνομία εισέβαλε στο κτίσμα και κατάφερε να φτάσει στο σημείο που είχε στήσει το οπλοπολυβόλο του ο Τσέχος φοιτητής, ήταν πολύ αργά.

Στο video που οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φαίνεται μέρος της επιχείρησης που οργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Στο φινάλε αυτής υπάρχει και πλάνο δε με τη μεταφορά ενός τυλιγμένου πτώματος – πιθανόν του ένοπλου που αυτοκτόνησε.

Μέχρι τότε, βέβαια, ο Ντάβιντ Κόζακ είχε αφαιρέσει τη ζωή 15 πολιτών και τραυματίσει πολλούς περισσότερους – κάποιοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.