Κενός ο τοίχος πίσω από τη Γεωργία Λαλέ. Δίχως περιθώρια αντίδρασης μετά την παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, η εικαστικός αναγκάστηκε ν’ αποσύρει τα δύο δημιουργήματα που εξέθετε εσωτερικό του ελληνικού προξενείου στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων αυτό που απεικόνιζε την ελληνική σημαία σε ροζ αποχρώσεις, και στην πρώτη ανάρτησή της ευχαρίστησε όλους εκείνους που την υποστήριξαν έμπρακτα, καθώς η στάση τους αυτή «μας φέρνει πιο κοντά και σε ένα καλύτερο αύριο».

Η Γεωργία Λαλέ υποστήριξε επίσης πως «δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία και τη ζωή», εξηγώντας -για το νόημα που αποτύπωνε τόσο η ροζ σημαία όσο και το άλλο έργο της- ότι «τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε έθνους».

Όλο το περιεχόμενο της ανάρτησής της:

Τα κομμάτια «Frag» και «Neighborhood Guilt» κατέβηκαν. Το «Flag» μετά τη λογοκρισία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και το «Neighborhood Guilt» εξαιτίας των ανησυχιών μου για την ασφάλειά του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμπαραστέκονται στην τέχνη μου και στο μήνυμά της. Ιδίως δε στην Πολιτιστική Επιτροπή και στο προσωπικό του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη που πίστεψαν στο έργο μου και του έδωσαν βήμα.

Δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελευθερία και τη ζωή. Τα θύματα γυναικοκτονίας και ενδοοικογενειακής βίας είναι ηρωίδες της Ελλάδας και κάθε έθνους.

Το έργο «Neighborhood Guilt» έχει 22 σπίτια. Το καθένα για κάθε θύμα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα το 2022. Κάθε σπίτι έχει σημειώσεις με τα ονόματα, την ηλικία και την τοποθεσία τους και την ημερομηνία θανάτου.

Και τα δύο έργα είναι φτιαγμένα από σεντόνια που έχουν δωρίσει γυναίκες που ζουν στην Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι τα έχουν χρησιμοποιήσει για να ξεκουράζουν το σώμα τους και να ονειρεύονται έναν κόσμο όπου όλοι θα μπορούν να ζουν με ασφάλεια και οι δημιουργοί θα μπορούν να εκφράζονται και να εκφράζουν την εποχή τους χωρίς λογοκρισία.

Η υποστήριξή σας μας φέρνει πιο κοντά και σε ένα καλύτερο αύριο.