Η ΑΕΚ έκανε για ένα ακόμη ματς τραγικά λάθη, με τον Άκπομ να παίρνει τα δώρα, να τα εμφανίζει στα δίχτυα του μοιραίου Αθανασιάδη, δίνοντας τη νίκη στον Αίαντα με 3-1, με την «Ένωση» να βιώνει έναν πικρό αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Ξέφρενος ρυθμός στο Άμστερνταμ στο πρώτο 25λεπτο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πιέσουν και να βρουν το γκολ. Ο Άγιαξ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′, με τον Άκπομ να παίρνιε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και να νικά τον Αθανασιάδη που έκανε κακή έξοδο.

Η ΑΕΚ δεν φάνηκε να επηρεάζεται και απάντησε άμεσα, με τον Λιβάι Γκαρσία να κερδίζει στον αέρα τους αντίπαλους αμυντικούς και με γυριστή κεφαλιά να ισοφαρίζει στο 11′.

Στο 18′ η «Ένωση» έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ, όταν από την ωραία ενέργεια του Ρότα, ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του Ελβετού σταμάτησε εντυπωσιακά ο Ραμάι.

Στο 20′ όμως, οι παίκτες του Φαν’ τ Σχιπ χτύπησαν ξανά, με ωραία εναλλαγή της μπάλας που έφερε τον Τέιλορ σε ευνοϊκή θέση, νικώντας τον Αθανασιάδη για το 2-1.

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Αλμέιδα προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως ο Άγιαξ ήταν αυτός που σε δύο περιπτώσεις έφτασε κοντά, με Μπρόμπεϊ και Άκπομ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να παίζει με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Τα λάθη όμως πλήγωσαν την «Ένωση» σε ένα ακόμη ματς, αφού στο 56′, μετά από λάθος του Άμραμπατ στην άμυνα, ο Άκπομ πήρε την μπάλα στην περιοχή και νίκησε τον Αθανασιάδη, που δεν εκτίμησε σωστά τη φάση για το 3-1.

Η ΑΕΚ έκανε μια προσπάθεια να μειώσει, χωρίς όμως να βρει μεγάλη φάση με εξαίρεση ένα σουτ του Γκαρσία, με τον Άγιαξ να φτάνει ξανά με τον Άκπομ πιο κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε, με τον Άγιαξ να παίρνει την πρόκριση και την ΑΕΚ να μένει εκτός Ευρώπης.