Με την κεφαλιά του Βίντα στο 59ό λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στον Άρη, η ΑΕΚ πήρε πολύ σημαντική νίκη με 1-0 και μαζί τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στη μάχη του τίτλου.

Η «Ένωση» έβγαλε φάσεις, όμως ο Άρης είχε κλείσει καλά τα μετόπισθεν, με τον Κροάτη να δίνει τη λύση για μία ακόμη φορά.

Οι παίκτες του Μάντζιου από την άλλη, στάθηκαν καλά, βρήκαν δύο καλές στιγμές με Οντουμπάτζο και Μορόν στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα στη συνέχεια.

Ισορροπημένο στο πρώτο μισάωρο το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να κρατά χαμηλά τον Άρη και να πιέζει ψηλά την ομάδα του Μάντζιου. Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Άρη, όταν από την βαθιά μπαλιά του Φαμπιάνο στην πλάτη της άμυνας, ο Οντουμπάτζο βγήκε απέναντι στον Αθανασιάδη, με το πλασέ του να περνά άουτ.

Η «Ένωση» ανέβασε ταχύτητα και απάντησε στο 20′, με τον Τσούμπερ να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα, με τον Κουέστα να του λέει όχι σε τετ-α-τετ και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπράμπετς έδιωξε με το κεφάλι το τελείωμα του Πινέδα.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και την μπάλα στα πόδια της, με τον Άρη να χτυπά στις αντεπιθέσεις όποτε έβρισκε ευκαιρία. Στο 38′ ήρθε μία ακόμη καλή στιγμή, με το σουτ του Μάνταλου να εξουδετερώνεται από τον Κουέστα και στη συνέχεια την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (44′), ο Οντουμπάτζο που ήταν σε όλο το ημίχρονο πολύ επιθετικός, έκλεψε από τον Γκατσίνοβιτς και έδωσε παράλληλα στον Μορόν που βρέθηκε στην περιοχή, το σουτ του Ισπανού όμως από πλεονεκτική θέση πέρασε πολύ άουτ.

Γκολ ο Βίντα, πιο απειλητική η ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική, όμως ο Άρης είχε κλείσει καλά τους χώρους, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μην μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Τη λύση έδωσε για ένα ακόμη παιχνίδια ο Ντομαγκόι Βίντα στο 59′, όταν από το κόρνερ του Μάνταλού, ο Κροάτης κέρδισε άπαντες στην περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Παρά το γκολ η «Ένωση», μετά και την τριπλή αλλαγή του Αλμέιδα, με τους ‘Αμραμπατ, Πισάρο και Πόνσε έγινε ακόμη πιο επιθετική και κατάφερε να βρει στιγμές με τον Πόνσε για αιχμή του δόρατος.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έκανε διαχείριση, με τον Άρη να προσπαθεί να βρει μια καλή στιγμή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.