Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, σπατάλησε παρόλα αυτά μοναδικές ευκαιρίες και τελικά πληγώθηκε εκ νέου από την άσπρη βούλα συνδυαστικά με την αποβολή του Γκατσίνοβιτς, χάνοντας 1-0 από την Μπράιτον.

Εξαιρετική ως το 55′ η Ένωση, έφτασε κοντά στο γκολ, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει κι έμεινε εκτός συνέχειας στο Europa League, ευελπιστώντας ότι στο Άμστερνταμ θα προστατεύσει την τρίτη θέση για να συνεχίσει στο Conference.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και κατάφερε ν’ απειλήσει από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα στο 18′ ξόδεψε διπλή ευκαιρία με Γκατσίνοβιτς και Πινέδα. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας ψηλά, αλλά τον τρόπο να φτάσουν ως το τέλος της… διαδρομής δεν τον έβρισκαν.

Οι παίκτες του Αλμέιδα έψαχναν γκολ μανιωδώς, με τον Τσούμπερ να έχει δοκάρι, αλλά αντ’ αυτού δύο στιγμές μετέβαλαν ολόκληρο το σκηνικό στο γήπεδο. Πρώτα ο Σιμάνσκι βρήκε χαμηλά τον Ζοάο Πέδρο, με τον διαιτητή -ύστερα από υπόδειξη του VAR- να καταλογίζει πέναλτι που έγινε γκολ, κι ακολούθως ο Γκατσίνοβιτς έκανε άσχημο κοντρόλ και στην προσπάθειά του να προλάβει πάτησε τον αντίπαλό του αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη.

Ο Αργεντίνος προπονητής της ΑΕΚ επιχείρησε με τις αλλαγές του από τον πάγκο να ισορροπήσει την κατάσταση και οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να συνέρχονται. Ωστόσο η πολυπόθητη ισοφάριση δεν επιτεύχθηκε κόντρα στον ρυθμό του ματς και το 0-1, που έφραξε τον δρόμο της Ένωσης για τη δεύτερη θέση του ομίλου, έμεινε αναλλοίωτο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Πισάρο), Άμραμπατ (72′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (72′ Αραούχο), Τσούμπερ (72′ Πόνσε)

Μπράιτον: Βερμπρούκεν, Χίνσελγουντ, Χούλιο, Ντανκ, Φέλτμαν, Γκίλμουρ (87′ Μπαλέμπα), Γκρος, Αντίνγκρα, Φέργκιουσον (87′ Ντούφους), Μιτόμα (69′ Νταούντ), Πέδρο (77′ Μίλνερ)