Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής από τις Βρυξέλλες, κατά την οποία μίλησε για την ακρίβεια, την οπαδική βία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την υπόθεση Μπελέρη.

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι προβληματισμοί της χώρας μας ειδικά για τα θέματα μετανάστευσης, έγιναν σεβαστοί είπε ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. «Αποφασίστηκαν σημαντικά αυξημένα κονδύλια για μετανάστευση, δυστυχώς δεν καταφέραμε να συμφωνήσουμε στην αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλες οι αποφάσεις στο ευρωπαϊκό συμβούλιο παίρνονται με ομοφωνία. Δεν βλέπω αλλαγή στον τρόπο λήψης αποφάσεων» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως η Ουγγαρία δεν άσκησε βέτο στην απόφαση της Συνόδου για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ουκρανίας και Μολδαβίας.

«Να γίνει σεβαστή η βούληση των δημοτών της Χειμάρρας»

«Το θέμα Μπελέρη είναι κορυφαίο θέμα κράτους δικαίου, δεν είναι διμερές. Εμείς ζητάμε να αναγνωριστεί ότι εκλέχθηκε νόμιμα δήμαρχος. Δεν παρεμβαίνουμε στην Αλβανική Δικαιοσύνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός λέγοντας παράλληλα ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να επιλυθεί το πρόβλημα για να γίνει σεβαστή η βούληση των δημοτών της Χειμάρρας.

«Δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις»

Μία από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός αφορούσε τα μέτρα για την οπαδική βία και το γεγονός ότι δημοσκόπηση κατέγραψε πως οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτά δεν θα βοηθήσουν.

«Όταν παίρνουμε αποφάσεις, δεν μετράμε τη δημοτικότητά τους. Δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις», σημείωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές πως τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο που χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις»,.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις λέγοντας ότι «η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ήταν ένα ακόμη βήμα για την οικοδόμηση καλών σχέσεων και η διακήρυξη Αθηνών ένα σημαντικό βήμα που προσδιορίζει τα επόμενα βήματα στα οποία θέλουμε από κοινού να πορευτούμε».