Η διεξαγωγή των αγώνων της Super League χωρίς θεατές για το επόμενο δίμηνο, και όλα τα παρελκόμενα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση με αφορμή τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, δεν αποτελούν αντίδοτο στην οπαδική βία, όπως πιστεύει η πλειονότητα των πολιτών.
Σύμφωνα με τα ευρήματα σε έρευνα της PRORATA, η οποία οργανώθηκε αφότου ο Παύλος Μαρινάκης ενημέρωσε για την εφαρμογή των περιορισμένων, το 71% των ερωτηθέντων αποκρίθηκαν πως δεν πρόκειται να περιορίσουν το παθογενές φαινόμενο αυτό, εντός ή εκτός γηπέδων.
Μάλιστα το 44% όσων συμμετείχαν εμφανίστηκε βέβαιο ότι το μέτρο αυτό δεν θα βοηθήσει στο ελάχιστο. Ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει απάντησε το 27%, τη στιγμή που σίγουρο ότι θα υπάρξει πρόοδος εμφανίστηκε μόνο το 9%.
Ο κόσμος δεν προτιμά το γήπεδο
Προφανώς και δεν αποτελεί καλό σημάδι το γεγονός πως τα 2/3 των ερωτηθέντων (66%) ανέφεραν ότι δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν κάποιο αθλητικό γεγονός.
Απαντώντας στο γιατί συμβαίνει αυτό, το 44% απάντησε ότι αισθάνεται φόβο ή ανασφάλεια, το 30% γιατί δεν είναι φαν του αθλητισμού, το 9% γιατί το εμποδίζει η απόσταση και το 7% γιατί δεν διαθέτει την οικονομική ευχέρεια για την αγορά εισιτηρίου.
Αντίθετα ο κόσμος προτιμά να παρακολουθεί αθλητικά γεγονότα από την τηλεόραση. Το ποσοστό των πολιτών ξεπερνά το 76%.
Από αυτούς παραπάνω από τους μισούς (55%) βλέπουν κυρίως ποδόσφαιρο, το 31% δήλωσε ότι πιο πολύ παρακολουθεί μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεϊ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.