Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 31χρονος αστυνομικός μετά την ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας από έναν 18χρονο στου Ρέντη επισήμανε ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι για 15 λεπτά η καρδιά του 31χρονου είχε σταματήσει και αυτό σημαίνει εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες. «Δεν ξέρω τι να ευχηθεί κανείς γι’ αυτό το παιδί. Σαν γιατρός θα έλεγα ότι αν ο Θεός τον αγαπά, καλύτερα να τον πάρει, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό από το στόμα ενός γιατρού» είπε στο ΟΝΕ Channel ο κ. Κακλαμάνης.

«Ήδη έγινε ακρωτηριασμός, αλλά φοβούμαι ότι 15 λεπτά με την καρδιά σταματημένη οι εγκεφαλικές βλάβες θα είναι τέτοιες που δεν ξέρω τι ζωή θα έχει αν επιζήσει, όσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του» πρόσθεσε ο Νικήτας Κακλαμάνης συμπληρώνοντας «όσο σκληρό κι αν είναι αυτό για τη μητέρα του, τον πατέρα του, τη σύζυγό του» ανάφερε.

«Σκεφτείτε τι θα είχε γίνει αν δεν ήταν ο αστυνομικός και ήταν ένας πολίτης στη θέση του, τι θα είχε συμβεί και να είχε φύγει μία φωτοβολίδα κρότου λάμψης από αστυνομικό. Να τα λέμε. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί. Τώρα εντάξει εκφράζουμε ευχές, η πολιτεία, οι συνάδελφοί του ο κόσμος που παρακολουθεί στην τηλέοραση αλλά δεν είδα και καμιά διαδήλωση» είπε.

«Δίνει κρίσιμη μάχη»

Νωρίτερα ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, είχε πει στο Mega για τον αστυνομικό: «Είναι πάρα πολύ κρίσιμη η κατάσταση του αστυνομικού, δυστυχώς. Μακάρι αν ήταν μόνο ο ακρωτηριασμός του ποδιού, αλλά υπάρχουν και άλλα προβλήματα πολύ σοβαρά. Δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή, είναι γενναίος, πολεμάει και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει. Τα μέτρα που λαμβάνουν να τα τηρήσουν γιατί μαζί με τον ακρωτηριασμό του αστυνομικού ακρωτηριάστηκε ολόκληρος ο αθλητισμός».

«Η οικογένεια είναι συγκλονισμένη. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή από όλο το προσωπικό της ΜΕΘ. Να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι κάνουμε το κάτι παραπάνω, περισσότερα από αυτά που περνούν από το χέρι μας» ανέφερε.