Έκρυθμη είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα media τις τελευταίες μέρες, με τις αναταραχές να βρίσκουν έδαφος ακόμα και σε αυτά που είναι φιλικά προσκείμενα προς το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μετά το άτυπο εμπάργκο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για κοινές εμφανίσεις στα ΜΜΕ με στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά», στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες βρέθηκε η γνωστή δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Ευγενία Λουπάκη, ανάρτηση της οποίας παραλίγο να στοιχίσει την δουλειά της.

Η κ. Λουπάκη ανέβασε μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη να βγάζει βόλτα την σκυλίτσα του Φάρλι και τη συνόδευσε από ένα σχόλιο για την ημέρα των ζώων.

«Σε μια μέρα φορτισμένη από τις μνήμες της δολοφονίας του Αλέξανδρου, αλλά και από τη ζοφερή πραγματικότητα της μέχρι θανάτου κακοποίησης του Όλιβερ, μέρα μεγάλων διαδηλώσεων και μάχης για το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, βγάζοντας ο ίδιος βόλτα τη σκυλίτσα του, την πασίγνωστη πια Φάρλυ», έγραψε η Ευγενία Λουπάκη.

Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις καθώς η Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ήταν η ημέρα της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώ εξελίξεις υπήρχαν και σχετικά με την υπόθεση της κακοποίησης του σκύλου Όλιβερ στην Αράχωβα. Έτσι, το εν λόγω σχόλιο σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες που δείχνουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε χαλαρή διάθεση κατά την διάρκεια βόλτας με τον σκύλο του, θεωρήθηκε πως «περνάει»  λάθος μηνύματα.

Ωστόσο οι φωτογραφίες που συνόδευαν την ανάρτηση της δημοσιογράφου ήταν πριν από περίπου 20 ημέρες. Η δημοσιογράφος θεώρησε εσφαλμένα ότι είχαν τραβηχτεί την προηγούμενη ημέρα.

Κατά πληροφορίες η απόλυσή της αποφεύχθηκε με παρέμβαση του Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος έδωσε σχετικές εξηγήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. «Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι φωτογραφίες του Στέφανου Κασσελάκη από τη βόλτα του στο Θησείο με τη Φάρλυ, είναι παλιές και έπεσα κι εγώ στη λούμπα των τηλεοράσεων και των σάιτ που τις εμφάνισαν ως χθεσινές. Το παραδέχτηκε και το σάιτ απ’ όπου το είδα. Πάντως εγώ δεν είχα πρόθεση ούτε διάθεση να κάνω αναπαραγωγή fake news. Οπότε απέσυρα αμέσως την ανάρτηση» τόνισε η κ. Λουπάκη.