Τραγικό θάνατο βρήκε μία 92χρονη τρόφιμος σε γηροκομείο της Κρήτης, η οποία αντί για νερό ήπιε καθαριστικό και πέθανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

«Ήταν ένα τραγικό λάθος»

Μιλώντας για το συμβάν στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος του γηροκομείου, Γεώργιος Κοκοσάλης, έκανε λόγο για ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος.

«Είναι μια ανεπανάληπτα οδυνηρή ιστορία, τραγικό, αναπάντεχο, η σκέψη όλων μας είναι στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η οικογένεια της 92χρονης. Ήταν 15 μήνες στη δομή μας που λειτουργεί με όλα τα σύγχρονα πρότυπα και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανένας ότι θα συμβεί αυτή η ανοησία» είπε.

Περιγράφοντας το περιστατικό σημείωσε: «Ζήτησε νερό, ήταν εκεί η νοσηλεύτριά μας, έμπειρη και εξιδεικευμένη, άνοιξε ένα ντουλάπι που φιλοξενεί μόνο εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό γνωστής εταιρίας στην Κρήτη, όλα πανομοιότυπα, τράβηξε ένα μπουκάλι, το παρέδωσε στη θανούσα και το αποτέλεσμα είναι το γνωστό. Αναμένονται τοξικολογικές και ιατροδικαστικές εξετάσεις».

Ο ίδιος σημείωσε πως: «Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, το οποίο διερευνάται».