Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν για σειρά κακουργημάτων οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων,  δέχτηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της την  εισαγγελική πρόταση, και παραπέμπει τους κατηγορούμενος στο εδώλιο.

Συγκεκριμένα  στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι τέσσερις ήδη προσωρινά κρατούμενοι, δηλαδή η ιδιοκτήτρια, η συνιδιοκτήτρια και οι δύο γιατροί της δομής αλλά και δύο εργαζόμενοι οι οποίοι μετά την απολογία τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας ζητούσε την παραπομπή στη δίκη και του έβδομου εμπλεκομένου στην υπόθεση και συγκεκριμένα τον πρώην γραμματέα της δομής, ωστόσο το δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής σε βάρος του ώστε να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστικού ακροατηρίου.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τις κατηγορίες: συγκρότηση, συμμετοχή και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας από πρόθεση και δη με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τελουμένης με πράξεις και με παραλείψεις κατά συρροή, τετελεσμένη και εν απόπειρα, κατά συναυτουργία στο πλαίσιο συσταθείσας εγκληματικής οργάνωσης που αντιστοιχούν σε παράνομες ιατρικές πράξεις, υφαρπαγές ανηλίκων, αρπαγές περιουσιακών στοιχείων, παράνομη τέλεση ιατρικών πράξεων.

Η δίκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον όσο από τους διαδίκους όσο και από την κοινή γνώμη καθώς κατά τη διάρκειά της  θα εξεταστούν οι ανθρωποκτονίες και οι απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος 32 ηλικιωμένων προσώπων, μέσα από πολλαπλές μορφές καθήλωσης -μηχανική, τεχνητή και χημική- τον υποσιτισμό και την ανυδρία, καθώς και την συνειδητή,  μη διακομιδή τους  στο Νοσοκομείο, Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει επίσης και την παράνομη απασχόληση στη δομή μη καταρτισμένου προσωπικού.