Επικαιροποίησε τοΈκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά περιορίζονται στα Δωδεκάνησα έως αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με το meteo από το απόγευμα της Τετάρτης 06/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ όμως έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο θα φτάνουν πρόσκαιρα κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 06/12.

Την άλλη εβδομάδα, όμως, ο Απρίλης θα μπει στον Δεκέμβρη, έρχεται δηλαδή «Απριλοδεκέμβρης» με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας όπως είπε το πρωί στο OPEN ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έρχεται «ατμοσφαιρικό βουνό» υψηλές βαρομετρικές πιέσεις, που θα κάνουν τον καιρό να θυμίζει -από Δευτέρα και κυρίως Τρίτη-Απρίλιο, παρά Δεκέμβριος. Ο υδράργυρος θα ανέβει, οι βροχές θα υποχωρήσουν και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 23 βαθμούς.