Βροχερός θα είναι ο καιρός από σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι και έως αύριο, Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Βάσει των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε στις 2 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει η ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, από σήμερα Τρίτη το βράδυ και από τα δυτικά, μέχρι αύριο Τετάρτη το βράδυ.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)

  • Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

  • Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.
  • Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πότε θα βρέξει στην Αττική

Αντιμέτωπη με το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας θα βρεθεί από το απόγευμα η Αττική με βροχές, ενώ αργά το βράδυ αναμένονται και καταιγίδες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος:

«Σήμερα, από το απόγευμα (ενδεικτικά γύρω στις 6-7 μμ), θα ξεκινήσει αρχικά να βρέχει τοπικά στην Αττική. Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο», αναφέρει στο Facebook.

Για ένα πέρασμα από δυνατές βροχές από το βράδυ στην Αττική και το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Live η εξέλιξη του καιρού: