Άστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με καταιγίδες από το βράδυ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας -περιλαμβανομένης και της Αττικής- σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που επικαιροποίησε η ΕΜΥ.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τρίτη 5/12:

  • Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη (06-12-2023):

  • Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.
  • Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Μαρουσάκης: Έρχεται ζέστη με 25άρια

«Η μέρα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα» είπε στην πρωινή του πρόβλεψη στο OPEN o Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Από τη μία πλευρά, μέχρι και το απόγευμα, οι συννεφιές θα κυριαρχούν σε όλες τις περιοχές και ίσως δώσουν διάσπαρτες βροχές, από το απόγευμα από τα δυτικά θα υπάρξει γενικευμένη επιδείνωση, πρέπει να δείξουμε προσοχή» ανέφερε.

Στην Αττική συννεφιές και βροχές από το βράδυ και η θερμοκρασία μέχρι 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη βροχές γύρω από τον Θερμαϊκό και επιδείνωση από το βράδυ και το θερμόμετρο στους 12 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη 6/12 κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές, η οποία θα εκτονωθεί από το απόγευμα. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από το απόγευμα της Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά. «Θα έχουμε παρέλαση βαρομετρικών χαμηλών τις επόμενες μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Την επόμενη εβδομάδα έρχεται πολλή θερμή αέρια μάζα και από την Τρίτη θα ανέβει η θερμοκρασία, με κάποια προγνωστικά σενάρια να δίνουν ακόμα και 25 βαθμούς.