5 το πρωί: Η «Νέα Αριστερά» των «11» – Η συνέντευξη Κασσελάκη – Οι νίκες των «δικέφαλων»

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της Νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας που σχημάτισαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε γνωστό σε σχετική εκδήλωση χθες το απόγευμα στο Σεράφειο. Πρόεδρος ο Αλέξης Χαρίτσης.

1

«Νέα Αριστερά» το όνομα του κόμματος των «11» που αποχώρησαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ

  • Το όνομα: «Νέα Αριστερά» είναι το όνομα του κόμματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, όπως ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα σε εκδήλωση στο Σεράφειο οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το λογότυπο: Παράλληλα παρουσιάστηκε και το λογότυπο το οποίο απεικονίζει ένα βέλος, το οποίο δείχνει προς τα πάνω και τα αριστερά, ενώ στο σημείο εκείνο υπάρχει μια τελεία.
  • Οι συμμετέχοντες: Υπενθυμίζεται ότι στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα έχει πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση, θα μετέχουν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος που θα μοιραστούν τους ρόλους των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όπως και οι βουλευτές Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Φερχάτ Οζκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη.
2

Ο Κασσελάκης, ο στόχος για τις ευρωεκλογές και η καθαρή συνείδηση

  • Τηλεοπτική κόντρα με τους «11»: Την ώρα της επίσημης παρουσίασης του νέου φορέα των βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
  • «Ο γέγονε, γέγονε»: Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν με τις αποχωρήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα «θα είναι πλέον αξιοκρατικό και ευρύ. Υπάρχουν αποχωρήσεις, αλλά και εισροές. Ο γέγονε, γέγονε». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, λέγοντας ότι «προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα».
  • Στόχος η πρωτιά στις ευρωεκλογές: Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγές κόμμα από ποτέ και έθεσε τον στόχο ως εξής: «Πάμε για την ανατροπή. Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τα νέα δεδομένα για την κακοκαιρία

  • Έρχονται ισχυρές καταιγίδες: Νέα δεδομένα για την πορεία της κακοκαιρίας δίνει η ΕΜΥ με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ της Τρίτης και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.
  • Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν; Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο, ενώ θα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά , την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.
  • Πότε έρχεται στην Αττική; Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, μεταξύ άλλων, την Τρίτη και την Αττική, με έντονες καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα κρατήσουν ως την Τετάρτη.
4

Τέλος χρόνου για το Youth Pass

  • Τελευταία ευκαιρία: Εκπνέει σήμερα Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το youth pass. Οι αιτήσεις υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανάρτηση στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν γίνει 112.000 αιτήσεις και μπορούν να γίνουν άλλες 90.000 με βάση τους πόρους που έχουν διατεθεί.
  • Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα; Οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση ύψους 150 ευρώ έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.
  • Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
5

Νίκες για τους «δικέφαλους» απέναντι σε Άρη και Λαμία

  • Η ΑΕΚ: Η Ένωση αν και δυσκολεύτηκε κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Άρη στην OPAP Arena, με ένα γκολ που προήρθε από έξοχη κεφαλιά του Βίντα μετά από κόρνερ στο 59ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.
  • Ο ΠΑΟΚ: Νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει άνετα στο γήπεδο της Τούμπας επί της Λαμίας με 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Γιάννης Κωνσταντέλιας (21′), Ράφα Σοάρες (43′) και Τζόαν Σάστρε (57′).
  • Η βαθμολογία: Μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, στην κορυφή βρίσκεται ο Παναθηναϊκός με 31 βαθμούς, ακολουθεί η ΑΕΚ με 30, τρίτος είναι ο ΠΑΟΚ με 29, τέταρτος ο Ολυμπιακός με 28 και πέμπτος ο Άρης με 20 βαθμούς.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr