«Μπορεί την επόμενη ημέρα, σε μια επόμενη στροφή, ο Αλέξης Τσίπρας να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις».  Η δήλωση αυτήν ανήκει στον  Νάσο Ηλιόπουλο και είναι ενδεικτική των προθέσεων των «11» απέναντι στον πρώην  πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι συζήτησα με τον Τσίπρα

«Με τον Αλέξη Τσίπρα κάναμε μια συζήτηση σχεδόν δύο ώρες, ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Ό,τι και να γίνει αυτή η σχέση δεν θα αλλάξει. Θεωρώ πως μπορεί την επόμενη μέρα, σε μια επόμενη στροφή να έχει θετικό ρόλο στις εξελίξεις», επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, και σημείωσε ότι  κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για να σενάρια που κυκλοφορούν καθώς και πως δεν είναι πολιτικά ανενεργός επειδή έφυγε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολίασε πάντως πως «μια ιδιωτική συνάντηση, δεν την μεταφέρεις. Ότι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε ένα διαφορετικό πολιτικό χώρο. Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Πως θα λέγεται το νέο κόμμα

Αναφορικά με το όνομα του νέου κόμματος, διέψευσε πως θα λέγεται «Αριστερά Μπροστά», όπως ακουγόταν και τόνισε πως θα έχει ένα «καθαρό πολιτικό στίγμα». Για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας των 11, είπε πως «σήμερα συγκροτείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και επίσημα συγκροτείται όταν θα κατατεθεί και το χαρτί στην Ολομέλεια. Την Τετάρτη θα μπούμε στην Ολομέλεια για το φορολογικό νομοσχέδιο», τονίζοντας πως στόχος είναι να ασκήσουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Για το γεγονός πως δεν παρέδωσαν την έδρα τους στο κόμμα οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα θέμα που είχε θίξει έντονα ο κ. Κασσελάκης όπως και άλλα στελέχη απάντησε: «Είμαστε άνθρωποι που εκλεγήκαμε από μια συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση, το μέσα σε 3 μήνες την αλλάζαμε αυτό θα ήταν πραγματικά μια παρέκκλιση από τα ζητήματα ηθικής».

Ο Κασσελάκης εκπέμπει πανικό

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη: «Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα και μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολιτικό κενό».  Το σημερινό κόμμα του κ. Κασσελάκη, τόνισε,  δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη γιατί σε κεντρικά ζητήματα σε 4-5 μέρες μπορεί να έχει διαφορετικές τοποθετήσεις και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα. Και σε άλλα ζητήματα, έχει κάνει μια συντηρητική μετατόπιση και ένα τρίτο θέμα είναι πως όταν θέλεις να υπάρχει μια συνύπαρξη, πρέπει να υπάρχει στοιχειωδώς μια σχέση εμπιστοσύνης. Αν η διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως υπονόμευση, πέμπτη φάλαγγα κτλ. Αντικειμενικά εκεί δεν μπορεί να υπάρχει συνύπαρξη».

 Στη συνέχεια ανέφερε πως «δείχνει πανικό» να επικαλείται κάποιος το επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει επειδή βρίσκεται στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας. «Το ποιες είναι οι κεντρικές θέσεις κρίνεται από τις τοποθετήσεις του νέου προέδρου», σχολίασε.