Εκ των τελευταίων, εννέα στο σύνολο, βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν προ ημερών από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την αντιπολιτευτική στάση που κράτησε όλο αυτό το διάστημα υποστηρίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ταυτίζεται με την Αριστερά και αλλάζει διαρκώς πολιτικές θέσεις.

«Δεν είχαμε κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση και τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις μας τις εκφράσαμε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να αποχωρήσουμε» ανέφερε αρχικά η πρώην υποψήφια για την προεδρία, απαντώντας σε ορισμένες από τις επιθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Η κ. Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «φάση μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «διαλυτική κρίση» μετά τις εκλογές, στρέφοντας ευθέως τα βέλη της προς τον νέο πρόεδρο, καθώς «δεν έχει σχέση σχέση με τις επιλογές της Αριστεράς» και ότι «αντί να βλέπει τι πηγαίνει λάθος, στοχοποιούσε τον εσωτερικό αντίπαλο του με ακραίες εκφράσεις».

Η Έφη Αχτσιόγλου παραδέχθηκε πως «είναι απολύτως σεβαστή η νίκη του», αλλά ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς την πορεία του επειδή δεν μίλησε καθόλου πολιτικά κατά την προεκλογική περίοδο».

«Προβληματικές οι θέσεις Κασσελάκη σε διάφορους τομείς»

«Ήταν επιλογή που έκανε σεβαστό το αποτέλεσμα, αλλά και σύμφωνη με τη συνείδηση μου και του στίγματος που θα έπρεπε να δίνω ως πχ. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας άλλα πράγματα από εκείνα που πίστευα εάν αναλάμβανα χαρτοφυλάκιο μετά και την ομιλία του κ. Κασσελάκη στον ΣΕΒ», εξήγησε για την απόφαση της να μην αποδεχθεί την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για σύμπλευση.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσον ο κ. Κασσελάκης είναι Αριστερός, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι εκφράζει «προβληματικές θέσεις σε διάφορους τομείς, που δεν έχουν να κάνουνε με τον πυρήνα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε έχουν σχέση με την Αριστερά, ενώ το πιο ανησυχητικό φαινόμενο είναι ότι αλλάζουν αυτές οι θέσεις του κάθε πέντε ημέρες».

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε «έκανε την πολιτική επιλογή της μη παρέμβασης και τη σέβομαι. Με τον Αλέξη Τσίπρα πετύχαμε πολλά μαζί. Ξέρετε ότι έχουμε συμπορευθεί σε δύσκολες εποχές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την χώρα και εγώ αυτή την πορεία θα την τιμώ».

Απαντώντας στα πυρά του Στέφανου Κασσελάκη πως οι βουλευτές αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας θέσεις και αξιώματα, η Έφη Αχτσιόγλου ισχυρίστηκε πως «ισχύει το αντίθετο» διότι «αν θέλαμε τις θέσεις που λέει θα μας προσέφερε και τις καρέκλες, θα μέναμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχω υπηρετήσει επί χρόνια από διαφορετικές θέσεις και ένας άνθρωπος που ήρθε και μόλις ανέλαβε να έρχεται και να μας λέει για τις καρέκλες, νομίζω κανείς στην χώρα δεν μπορεί να τον πιστέψει», συμπλήρωσε σχετικώς.

«Εναλλακτική πρόταση, ανακοινώσεις τη Δευτέρα»

Ως προς την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα και το γιατί εκείνη δεν έχει αναλάβει κάποιο ρόλο, αποκρίθηκε πως «ήταν επιλογή μου να μην έχω πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά θα είμαι παρούσα στις μάχες. Δεν ήθελα να αναλάβω ρόλο στην νέα ΚΟ επειδή έδωσα εγώ τη μάχη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και αν ήμουν επικεφαλής στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα περιέπλεκε αυτό τα πράγματα».

Για το εάν δεν έγινε τώρα Πρόεδρος της ΚΟ για να είναι επικεφαλής του κόμματος που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα θέλει πολλή δουλειά και δεν θα έδειχνε σεβασμό στη συλλογική διεργασία εάν έλεγα ότι εγώ θα ήμουν επικεφαλής».

«Ως προς το όνομα θα κάνουμε ανακοινώσεις την Δευτέρα. Τα βασικά ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι η κλιματική κρίση, ζητήματα εργασίας, ζητήματα λειτουργίας του Κράτους και ζητήματα οικονομίας, ώστε να εκφράσουμε με έναν ριζοσπαστικό και ρεαλιστικό τρόπο την εναλλακτική πρόταση για τους πολίτες», κατέληξε.