5 το πρωί: Αποκαλυπτήρια για την ομάδα των «11» – Χωρίς Ταξί λόγω φορολογικού – Εικόνες χάους στο Πανθεσσαλικό

Τα «βαφτίσια» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συμμετέχουν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση θα γίνουν σήμερα το απόγευμα.

1

Επίσημη παρουσίαση της ΚΟ των «11»

  • Ανακοινώσεις: Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Σεράφειο θα ανακοινωθεί επίσημα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με Πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση. Μάλιστα, θα παρουσιαστεί το όνομα και το σύμβολο της νέας αυτής ομάδας.
  • Η γραμμή των «11»: Τα χαρακτηριστικά του νέου πολιτικού φορέα και οι βασικές του πολιτικές κατευθύνσεις, όπως λέει και η Εφη Αχτσιόγλου, θα εστιάζουν στην κλιματική κρίση, στην εργασία στη νέα εποχή, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και στη λειτουργία του κράτους.
  • Εκπροσώπηση και στην Ευρωβουλή: Τους «11» αποφάσισε να στηρίξει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ανακοινώνοντας ότι θα τους εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή μέχρι τη λήξη της θητείας του, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κι άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
2

Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα, λιγοστεύει ο χώρος για τους αμάχους

  • Προς το Νότο το μέτωπο: Σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας επεκτείνονται οι χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ κατά της Χαμάς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, λέγοντας παράλληλα ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ έρχονται αντιμέτωπες με τρομοκράτες και τους σκοτώνουν.
  • Κανένας τόπος για τους αμάχους: Με την επέκταση του πολέμου και στο Νότο του παλαιστινιακού θύλακα, γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής ζώνη πλέον για τους αμάχους, τους οποίος έχει ωθήσει το Ισραήλ προς το Νότιο τμήμα της Λωρίδας.
  • «Ανατίναξη και σφράγιση»: Την ίδια στιγμή οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ, από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Όπως ανέφερε χθες ο ισραηλινός στρατός, έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από τα μισά.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Τραβούν χειρόφρενο τα Ταξί

  • Πανελλαδική απεργία: Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι οδηγοί Ταξί, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρούν σε δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο φορολογικό νομοσχέδιο.
  • Οι ημερομηνίες: Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων αποφάσισε απεργία από σήμερα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ. Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.
  • Τι ισχύει για την Αθήνα: Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, προέκρινε 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί άλλη μια απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Βουλή.
4

Έρχεται το καλάθι των Χριστουγέννων

  • «Κλειδώνει» το καλάθι: Οι γιορτές πλησιάζουν και η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των λεπτομερειών για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα σε πιο προσιτές τιμές, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της εβδομάδας.
  • Πότε ξεκινάει: Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε πως το καλάθι θα ξεκινήσει στα μέσα του μήνα, κατά τις 12 με 13 Δεκεμβρίου, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 13/12.
  • Τα αγαθά που θα περιέχει: Όσον αφορά τα προϊόντα που θα περιλαμβάνει, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι φέτος, όπως και πέρυσι, το καλάθι των Χριστουγέννων θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι.
5

Βόλος - Ολυμπιακός: ΜΑΤ, δακρυγόνα και ευθύνες που VARαίνουν το υπουργείο

  • Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό: Το απόγευμα της Κυριακής και λίγο πριν το τέλος του αγώνα, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στο γήπεδο και τον αγώνα Βόλος – Ολυμπιακός (2-2), κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, γεγονός που δημιούργησε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στο στάδιο και οδήγησε σε άτακτη φυγή χιλιάδες οπαδούς, με κίνδυνο τον τραυματισμό τους.
  • Οι ευθύνες: Ερωτηματικά εγείρονται γύρω από τη συγκεκριμένη επιχειρησιακή απόφαση, η οποία βαραίνει και την πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον υπουργό Γιάννη Οικονόμου, και από τη δυσανάλογη χρήση χημικών σε σχέση με την ένταση που δημιουργήθηκε στον αγώνα.
  • Στα «κόκκινα» ο Ολυμπιακός: Τα όσα έγιναν στον Βόλο προκάλεσαν την οργή και την αγανάκτηση του Ολυμπιακού αναφορικά με τις διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος του που τον οδήγησαν σε απώλεια βαθμών, αλλά και τους χειρισμούς της Αστυνομίας. Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «Εγκληματική Οργάνωση» και «Παρακράτος» που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr