Τους 11 βουλευτές, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, στηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπόντας τους στην Ευρωβουλή μέχρι τη λήξη της θητείας του.

«Θέλοντας να είμαι συνεπής με την πορεία μου 50 χρόνια στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, επέλεξα να στηρίξω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ολοκληρώνει τη συγκρότησή της αύριο», έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ο ευρωβουλευτής.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η γενιά των ‘40άρηδων’ κυριαρχεί»

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι και στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτή τη νέα ομάδα και το νέο φορέα, και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή για τους λίγους μήνες που απομένουν. Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει, εξάλλου, ότι αυτή μου η θητεία είναι η τρίτη και τελευταία. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκλέγομαι αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με ποσοστά 75%, εκπροσωπώντας την ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία με στηρίζει επανειλημμένα, ομόφωνα».

«Το 2019 εκλέχτηκα με 273 χιλιάδες ψήφους πρώτος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και ακριβώς επειδή σκοπεύω να μην υποχωρήσω ούτε χιλιοστό από τη δέσμευση να υπηρετήσω αυτό το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκα, στηρίζω τη νέα προσπάθεια. Και επειδή πιστεύω έμπρακτα στη νέα γενιά. Είμαι, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενος που η γενιά των ‘40άρηδων’ κυριαρχεί και έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το νέο εγχείρημα», συμπλήρωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος»

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαδημούλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανεξαρτητοποιηθεί κι άλλος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες», επεσήμανε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης πριν από λίγες ημέρες έκανε γνωστή την απόφασή του να μην είναι πλέον μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ίδια συνέντευξη.