Ονομάζονται «φονιάδες των υποβρυχίων» και έρχονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ελικόπτερα με ιδιαίτερες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, στην τελική ευθεία για την παραλαβή των πρώτων 3 από τα συνολικά 7 Ελικόπτερα MH-60R ή ROMEO όπως είναι πιο γνωστά, βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα 3 πρώτα θα παραληφθούν τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και τα υπόλοιπα 4 μέχρι το τέλος του 2024.

Πρόκειται για τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και μ’ αυτόν τον τρόπο απογειώνονται οι δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού στον τομέα αυτό.

Τα ROMEO ,που βασίζονται στην ναυτική έκδοση της εξαιρετικά επιτυχημένης πλατφόρμας των Blackhawk, θα πλαισιώσουν τον υπάρχοντα στόλο των 11 ελικοπτέρων S-70B ή «Bravo», που ήδη βρίσκονται στο στάδιο συντήρησης και μερικής αναβάθμισης.

Εν τω μεταξύ, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης, σήμερα  εγκαινιάζεται το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, όπως θα ονομαστεί το καινούριο Μνημείο που έχει κατασκευαστεί στο Στρατόπεδο Παπάγου. Επιτέλους η πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου παίρνει σάρκα και οστά. Σήμερα λοιπόν το βράδυ θα ανάψει για πρώτη φορά και για πάντα, η αιώνια φλόγα η οποία θα καίει στην μνήμη και προς τιμήν των αθανάτων νεκρών των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν δώσει το αίμα τους και τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος εν πολέμω και εν ειρήνη.