Οι 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη σήμερα στις 8 το απόγευμα θα έχουν διαβούλευση μπροστά στην ανάγκη συγκρότησης εναλλακτικού σχεδίου απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά λένε.

Στόχος του συντονισμού τους θα είναι η δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας που θα εκφράζει σύμφωνα με τους ίδιους, μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

Η πρώτη επίσημη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωεκλογές

Η πρώτη εμφάνιση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και αυτό έχει σημασία καθώς οι περισσότεροι ήταν υπουργοί και έτρεξαν το μνημόνιο. Σκοπός τους είναι η δημιουργία νέου κόμματος το οποίο θα συνεργαστεί και με άλλα σχήματα όπως αυτό που θα δημιουργηθεί του Πέτρου Κόκκαλη, με στόχο την συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Μέχρι τότε όμως υπάρχει δρόμος.

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού των επόμενων ημερών θα δώσει την πρώτη ευκαιρία για μία μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, με ταυτόχρονη τεκμηρίωση αυτής της εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης» αναφέρουν.

Επικεφαλής της ΚΟ θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης και προτάσσουν το σύνθημα, «για πολιτική της ευθύνης και της ελπίδας. Συνεχίζουμε» και σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βιώνει μια διαλυτική κρίση. Η κριτική τους είναι σκληρή, καθώς αναφέρουν ότι ο Στ. Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά, αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά. «Διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα, ενώ την ίδια στιγμή το πολιτικό του στίγμα εκπέμπει ένα συνονθύλευμα αντιφατικών απόψεων χωρίς κανένα προγραμματικό βάθος…».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η σημείωση ότι η φιλοδοξία τους είναι να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός αριστερού και προοδευτικού χώρου που θα διαμορφώσει τις απαντήσεις και το πολιτικό σχέδιο που θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις και στις προσδοκίες των πολιτών.

Όλα αυτά είναι δικαιολογίες με το αναγκαίο περιτύλιγμα κατά την ηγετική ομάδα υπό τον Στ. Κασσελάκη μόνο που δεν υπάρχει και πολιτικό περιεχόμενο. «Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία. Η Ιστορία θα κρίνει».