Ένας Ταϊλανδός παραθλητής και πρώην στρατιώτης πυροβόλησε τη γυναίκα του και άλλους τρεις προτού αυτοκτονήσει την ημέρα του γάμου του.

Όπως μεταδίδει το BBC, o Chaturong Suksuk, 29 ετών και η Kanchana Pachunthuek, 44, παντρεύτηκαν το Σάββατο στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Παράπλευρα θύματα δύο καλεσμένοι

Αδέσποτες σφαίρες χτύπησαν δύο καλεσμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.Ένας από αυτούς εξέπνευσε.

Η αστυνομία είπε στο BBC ότι ο Chaturong «ήταν αρκετά μεθυσμένος εκείνη τη στιγμή», αλλά το κίνητρό του παραμένει ασαφές. Είχε αγοράσει το όπλο νόμιμα πέρυσι, πρόσθεσαν.

Τι συνέβη στο γάμο

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, αναφέρουν ότι οι καλεσμένοι στο γαμήλιο πάρτυ καταθέτοντας στην αστυνομική προανάκριση υποστήριξαν ότι το ζευγάρι διαπληκτίστηκε κατά τη διάρκεια του πάρτι. Επίσης στάθηκαν στην ηλικιακή διαφορά του ζευγαριού λέγοντας πως  ο Chaturong ένιωθε «ανασφαλής» για την ηλικιακή διαφορά με τη σύντροφό του. Το ζευγάρι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε συζήσει για τρία χρόνια πριν παντρευτεί.

Η αστυνομία αναφερόμενη στις καταθέσεις των καλεσμένων του γαμήλιου πάρτι, είπε ότι τα όσα ανέφεραν αποτελούν εικασίες, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί αρκεταά αποδεικτικά στοιχεία και η εν λόγω υπόθεση σύντομα αναμένεται να κλείσει.

Ποιος ήταν ο θύτης και αυτόχειρας

Ο Chaturong είχε κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Αγώνες Asean Para στην Ινδονησία πέρυσι. Πιστεύεται επίσης ότι ήταν στη λίστα των αθλητών που θα διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Αγώνες Abilitysport στην Ταϊλάνδη τον επόμενο μήνα.

Είχε χάσει το δεξί του πόδι ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία με την παραστρατιωτική δύναμη ελαφρού πεζικού, που περιπολεί τα σύνορα της Ταϊλάνδης.

Συνηθισμένη στην Ταϊλάνδη η οπλοκατοχή

Ενώ οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σπάνιοι, η οπλοκατοχή είναι συνηθισμένη στην Ταϊλάνδη.

Τον περασμένο μήνα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς σε πολυτελές εμπορικό κέντρο στην Μπανγκόκ. Και τον περασμένο Οκτώβριο, ένας πρώην αστυνομικός σκότωσε 37 παιδιά σε επίθεση με όπλο και μαχαίρι σε ένα νηπιαγωγείο στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Πηγή: BBC