Με τον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός σκόραρε λίγο πριν το 50ο δευτερόλεπτο, με τη Λαμία, το Σάββατο, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να το επαναλάβει, στο ίδιο χρονικό σημείο, αλλά το σουτ του Φώτη Ιωαννίδη τράνταξε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Ιδια ευκαιρία, ίδια κατάληξη και για τη Λαμία πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου, σε αυτό το… παλαβό ξεκίνημα του αγώνα, με τον Τσιλούλη να νικιέται από το δοκάρι και τον Καρλίτος να νικιέται από την επέμβαση του Μπρινιόλι.

Αυτές οι δύο φάσεις ήταν το ζέσταμα ενός αγώνα με εξαιρετικό ρυθμό και μπόλικη τακτική (αλλά και σκληρά μαρκαρίσματα που έφεραν την αντίδραση του Γιάννη Αλαφούζου!), με τη Λαμία να βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό αποδεικνύοντας πως εφέτος είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η ομάδα του τριφυλλιού έψαχνε τρόπο να απειλήσει, με τον Ιωαννίδη να είναι το «όπλο», ωστόσο το γκολ δεν ήρθε από την επίθεση, αλλά… από την άμυνα.

Συγκεκριμένα, στο 31ο λεπτό ο Μλαντένοβιτς με εκπληκτικό σουτ κι αφού πρώτα “ζύγισε” τη μπάλα, άνοιξε το σκορ και έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του.

Βέβαια, ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός δεν δύο φάσεις μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και αρνητικό (για τη Λαμία) πρωταγωνιστή τον Μαρτίνεθ που έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να κάνει τη ζημιά στους «πράσινους».

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία συνέχισε να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Γιοβάνοβιτς, με τους παίκτες του Βόκολου να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Η Λαμία το πήγε σε υψηλό τέμπο θέλοντας με μακρινές μεταβιβάσεις να “χτυπήσει” την άμυνα του αντιπάλου, την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να είναι απειλητικός.

Η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 64ο λεπτό με τον Καρλίτος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού με σουτ από το ύψος του πέναλτι (η μπάλα βρήκε στον Μλαντένοβιτς και ξεγέλασε τον Μπρινιόλι) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έφερε την αναμέτρηση στη ισορροπία.

Το γκολ των γηπεδούχων και οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς άλλαξαν την εικόνα του Παναθηναϊκού μπροστά, οι «πράσινοι» πάτησαν περιοχή και σε μία από τις φάσεις που το έκαναν κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Παλάσιος. Η απόφαση, όμως, δεν ίσχυσε μετά από τσεκάρισμα του VAR και εξέταση της φάσης για οφσάιντ.

Λίγα λεπτά μετά η Λαμία γεύτηκε την ίδια ψυχρολουσία, αφού το γκολ του Τσιλούλη ακυρώθηκε, μετά από έλεγχο του VAR, για οφσάιντ και το 1-1 διατηρήθηκε για το φινάλε θρίλερ.

Στο 83′ ο Μανούχος άφησε τους «πράσινους» με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Αράο ανακαλύπτοντας παράβαση στο «θέατρο» του Ακούνια. Ο Αράο μάζεψε το πόδι του, όπως φάνηκε στο ριπλέι δεν ακούμπησε τον Ακούνια, αλλά ο διαιτητής έστειλε τον Βραζιλιάνο στα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη (το VAR δεν μπορούσε να επέμβει γιατί δεν ήταν απευθείας κόκκινη). Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει γκολ και να ανατρέψει το σκορ στο ματς-ροντέο (ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ζήτησε εντόνως πέναλτι σε μαρκάρισμα από τον Γεντβάι και το VAR δεν έλεγξε τη φάση).

Στο 90′ ήρθε η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με δέκα παίκτες βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Μπερνάρ έκανε την σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι με τον Σπόραρ με κεφαλιά να κάνει το 1-2.

Και μη νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ, αφού το χιτσκοκικό φινάλε είχε και χαμένο πέναλτι! Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά αστόχησε από την άσπρη βούλα να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 1-3 με δεύτερο προσωπικό τέρμα. Το πέναλτι δεν στοίχησε στους φιλοξενούμενους που έφυγαν με το διπλό σε μία αναμέτρηση με ανατροπές, VAR, αποβολή και μία αξιόμαχη Λαμία που αξίζει πολλά συγχαρητήρια.