Σοκ προκαλούν οι περιγραφές των διασωστών που κλήθηκαν στο σπίτι στο Βύρωνα, εκεί όπου βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση η 16χρονη μετά το κοκτέιλ ναρκωτικών. Υπενθυμίζουμε ότι η ανήλικη άφησε χθες (22/11) την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έλαβαν σήμα από το κέντρο στις 12:26 της 6ης Νοεμβρίου «για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς» σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα. Έφτασαν στο διαμέρισμα 18 λεπτά μετά. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η 16χρονη να κάθεται στο καναπέ σε μισολιπόθυμη κατάσταση. Ανέπνεε με δυσκολία και από τη μύτη της έβγαινε καφέ υγρό, κατέθεσαν μετέπειτα στην αστυνομία σύμφωνα με το Mega.

Οι διασώστες διαπίστωσαν ότι η ανήλικη είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Στο διαμέρισμα οι διασώστες συνάντησαν μόνο τη φίλη της 16χρονης που βρισκόταν, σε κατάσταση νύστας και πανικού από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά για την τακτική των διακινητών να χρησιμοποιούν τη 16χρονη ως «πειραματόζωο», όποτε ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες.