Κακοκαιρία από την Ιταλία, που βαφτίστηκε «Alexis» από την μετεωρολογική υπηρεσία, έρχεται στη χώρα μας και φέρνει πολύ κρύο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

«Η νέα κακοκαιρία από την Ιταλία, που θα δώσει εκεί πολλές καταιγίδες, ονομάστηκε από την ιταλική μετεωρολογική υπηρεσία «Alexis». Υπάρχει και ένας τίτλος εκεί, στην σελίδα της ιταλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, «έρχεται η κακοκαιρία Alexis, έρχεται ο χειμώνας». Κάπως έτσι θα είναι και σε εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε χιόνια θα πέσουν στα βόρεια της Ελλάδας και σε άλλες περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα. Το Σάββατο θα έχει βροχές και καταιγίδες στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, όπως και στην Αθήνα. Η Κυριακή θα είναι μέρα κρύου και το θερμόμετρο στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στους 5,5 βαθμούς η χαμηλότερη θερμοκρασία το πρωί

Φυσιολογικές για την εποχή ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 23/11. Η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Καρπενησίου στην περιοχή Ποταμιάς Βουτύρου και ήταν ίση με 5,5 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 μετεωρολογικοί σταθμοί (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης 23/11.