Οι βροχές θα είναι σήμερα (22/11) το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με το κρύο ωστόσο να έχει «μαλακώσει» και να επανέρχεται δριμύτερο από την Κυριακή 26/11. Ο υδράργυρος σήμερα θα κυμανθεί στους 20-23 βαθμούς σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, αλλά από την Κυριακή δεν θα ξεπερνάει τους 15 βαθμούς.

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με πρόσκαιρες τοπικές βροχές -που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα- και έτσι θα συνεχιστεί το σκηνικό μέχρι το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22-23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες βροχές μέχρι το μεσημέρι, χωρίς έντονα φαινόμενα και η θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς.

Έρχεται τσουχτερό κρύο

Αύριο Πέμπτη 23/11 ο βροχερός καιρός θα επιμείνει και έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «οργανώνεται στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα της νότιας Ιταλίας και θα μας απασχολήσει την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σάββατο με βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές δυτικά της Πίνδου και το ανατολικό Αιγαίο».

Από την Κυριακή -και στις αρχές της εβδομάδας- θα αρχίσει το κρύο καθώς κατεβαίνει μια ψυχρή αέρια μάζα προς την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνάει τους 15-17βαθμούς.

Γιαννόπουλος: «Την Κυριακή θα είναι άλλος καιρός»

Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού από την προσεχή Κυριακή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. «Την Κυριακή θα είναι άλλος καιρός, θα έχει κρύο το οποίο θα μείνει μέρες» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία «το Σάββατο έρχεται ένα σύστημα που θα δώσει αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά. Όταν όμως φύγει το σύστημα αυτό θα μπουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι, τοπικά θυελλώδεις, που θα ρίξουν πολύ την θερμοκρασία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον ίδιο ενώ σήμερα Τετάρτη (22/11) στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 21 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή οριακά θα φτάσει τους 15, ενώ στην Θεσσαλονίκη δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς.

«Θα είναι μια κρύα μέρα, οι αρνητικές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν στη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα έχει λιακάδα» κατέληξε ο κ.Γιαννόπουλος.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε ισχύ είναι από χθες το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.

Συγκεκριμένα:

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Από το μεσημέρι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23).