Με την ΕΜΥ να προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, φαίνεται ότι χειμώνας έρχεται για να μείνει, με τσουχτερό κρύο, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Από το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου ψυχρότερες αέριες μάζες από τις βαλκανικές περιοχές θα επισκεφτούν τη βόρεια Ελλάδα και θα ρίξουν αρκετά τη θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «θα επικρατήσει παγωνιά με θερμοκρασίες που το βράδυ του Σαββάτου θα υποχωρήσουν ενδεχομένως στους 2-3°C ακόμη και σε πεδινές περιοχές μακριά από τις θάλασσες».

Άλλα χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο θα είναι οι βροχές, οι καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Κυριακή οι ψυχρότερες αέριες μάζες «θα έχουν την τάση να κατέβουν νοτιότερα γεωγραφικά και να επικρατήσει κρύο στις περισσότερες περιοχές της χώρας». Ο κ. Καλλιάνος μάλιστα σπεύδει να διεκρινίσει: «Η εξέλιξη του καιρού όμως για την Κυριακή δεν μπορεί αυτή την ώρα να αξιολογηθεί».

Η ανάρτηση