Ημέρα εξελίξεων η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλα δείχνουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα βγάλει και το άλλο πόδι της εκτός της Κουμουνδούρου. Όχι, δεν πρόκειται για δημοσιογραφική εκτίμηση αλλά για τη σίγουρη πρόβλεψη του Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τον διάλογο που είχε ο ΒΗΜΑτοδότης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πότε θα φύγει η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι;», ρώτησε η στήλη τον κ. Κασσελάκη. «Αύριο» (δηλαδή σήμερα) απάντησε αμέσως με μια σιγουριά.

«Αυτή είναι η εκτίμησή σας ή έχετε κάποιες πληροφορίες;» επέμεινε ο ΒΗΜΑτοδότης. Το ξαναρώτησα: «Η εκτίμησή μου είναι, άλλωστε αυτός είναι λόγος που έβαλα Πολιτική Γραμματεία το πρωί», απάντησε και συνέχισε την βόλτα του στους διαδρόμους της Βουλής.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι έφτασε η ώρα του οριστικού διαζυγίου στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν, υποθέσουμε, ότι η κυρία Αχτιόγλου ακόμα το σκέφτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει πάρει τις δικές του αποφάσεις.

Η σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας έδειξε ότι ο κ. Κασσελάκης ξέρει από ντρίπλες-παγίδες. Αν η ομάδα Αχτσιόγου προσέλθει στη συνεδρίαση και συζητήσει τον μελλοντικό σχεδιασμό του κόμματος, τότε θα έχει κάνει ένα βήμα πίσω. Πως θα φύγει μετά; Με λίγα λόγια. Η έρχεσαι στη συνεδρίαση και μένεις ή έρχεσαι και φεύγεις.

Βόλτα στη Βουλή με την προσωπική του φρουρά

Ο ΒΗΜΑτοδότης ακολούθησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην βόλτα του στη Βουλή. Δεν ήταν ο μόνος. Τον ακολουθούσε μια ομάδα αστυνομικών, της προσωπικής του ασφάλειας, όχι επειδή κινδύνευε μέσα στη Βουλή, αφού η ομάδα Αχτσιόγλου ούτε καν εμφανίστηκε χθες στη Βουλή και στη συζήτηση, αλλά για να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους να τον πλησιάσουν και να τον φωτογραφίσουν.

Ποιος έδωσε τέτοια εντολή στους αστυνομικούς του Κασσελάκη; Ουδείς γνωρίζει. Αλλά η ασφάλεια της Βουλής τους έβλεπε από απόσταση να… παρατηρούν και να συγκρατούν τους δημοσιογράφους, χωρίς καν να επέμβει. Θα πρέπει να το κοιτάξει αυτό ο Φρούραρχος.

Εκείνη την ώρα μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Κασσελάκης ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός δεν μπορούσε να εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Ή να καθίσει στα έδρανα των επισήμων όπως έκανε την προηγούμενη φορά για να ακούσει τον κ. Φάμελλο. Ο λόγος; Το ντύσιμό του, αυτό το λευκό t-shirt και το τζιν δεν του επέτρεπε να εισέλθει στην αίθουσα της Ολομέλειας. Και τι έκανε νομίζετε;

Βρήκε μια πόρτα ανοιχτή, στάθηκε εκεί για να παρακολουθήσει από τον… διάδρομο αυτό που συνέβαινε εκείνη την ώρα μέσα στη Βουλή. Δεν έμεινε όμως πολλή ώρα όρθιος, έφυγε για να πάει, στο ιατρείο της Βουλής, να συνομιλήσει με το προσωπικό και εν συνεχεία κατευθύνθηκε στο καφενείο για να παραγγείλει τον φραπέ του και να αγοράσει τσίχλες. Μαζί του συνεχώς βρισκόταν η κυρία Τζάκρη.